5 éve

Kasza Tibi az amputációtól mentette meg édesanyját

Az énekes édesanyja jó ideje súlyos cukorbetegséggel küzd, ami fél évvel ezelõtt odáig vezetett, hogy az orvosok nem láttak más megoldást, mint a végtag-amputációt. Tibi és testvére azonban ezt nem engedték...

Kasza Tibi eddig nem beszélt arról, hogy édesanyja miért nem volt ott a nagy pillanatnál, amikor A Nagy Duett színpadán térdre ereszkedett és megkérte kedvese kezét. Most a Blikknek mesélt a családja mögött álló nehéz hetekről.

"Anyu jelen pillanatban kerekesszékhez van kötve. Fél évvel ezelőtt kezdődött a kálvária, aminek anyu súlyos cukorbetegsége az oka. Egy napon ijesztő roppanást hallott, majd nem tudott lábra állni. Az orvosok megállapították, hogy a lába teljes csontszerkezete összeroppant.

Bár azt mondták, nincs tovább, amputálni kell a lábát, én ezt semmiképpen sem engedtem

- mesélte  a lapnak Tibor, aki testvérével együtt addig kereste a megfelelő orvost, amíg rá nem találtak dr. Rembeczki László sebészre, az ország egyetlen, amputációval és rehabilitációval foglalkozó országos intézményének osztályvezető főorvosára, aki részletesen mesélt a Marika néniéhez hasonló akut helyzetekben alkalmazandó beavatkozásról és kezelési módról, amivel sikerült megmenteni az asszony végtagját.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!