5 éve

Teljes kétségbeesés Hujberéknél! Elveszik tőlük a gyerekeket?

Senki nem tudja, mi folyik a szentendrei házban, de a család félti Cynthiát és a gyerekeket.

Hujber Ferenc az utóbbi időben cseppet sem szokványos médiaszereplései miatt került előtérbe. Azt valószínűleg senki nem tudja megállapítani, hogy a színész csak eljátszik egy szerepet, vagy mentális gondjai akadtak. Oda jutott a helyzet, hogy a család félti Cynthiát és a gyerekeket, és már a gyámhatóságról beszélnek. 

Arról, hogy Cynthia miét kért rendőrségi segítséget egy rokona mesélt a hot!-nak.  Jelenleg kényszerítés vádjával folyik eljárás Feri ellen. Szabadlábon védekezhet, de ha bűnösnek találják, akár 3 év szabadságvesztésre is ítélhetik. 

Bár Feri állítólag a balhé óta aranyosan viselkedik, a család félti a gyerekeket és Cynthiát. Állítólag Feri többször megríkatta a gyerekeket, kiabált feleségével előttük, sőt még egy hatalmas plazmatévét is összetört.

Rettenetes lehet a szülőknek azt látni az újságok címlapján, hogy a lányuk és a két unoka nincsenek biztonságban.

"A magyar törvények szerint amennyiben olyan információ érkezik a gyermekjóléti szolgálathoz, hogy a gyermekeket egy családban valamilyen okból veszélyezteti a szülői magatartás, a helyzet súlyosságától függően többféle lehetőség is felmerülhet. A legsúlyosabb estben a rendőrség azonnali, ideiglenes intézkedésre jogosult, és a területi gyermekvédelmi szakszolgálat befogadó otthonába szállíthatja az gyerekeket, de csak harminc napra. Ennyi idő alatt a gyámhivatal meghozza a végleges intézkedést. Ha a gyermekjóléti szolgálat munkatársa úgy ítéli meg, hogy nincs olyan súlyosságú veszélyeztetés, ami indokolttá teszi a gyermek családból való kiemelését, de a helyzet megkívánja a fokozott odafigyelést, kétféle lehetőség is felmerül"- írja a hot!.

Megkérhetik a szülőket, hogy vegyenek részt drogterápián, "ha ezt visszautasítják, a családgondozó javasolhatja a gyermekjóléti központnál dolgozó esetmenedzsernek, hogy tegyen javaslatot a hatósági intézkedésre a gyámhivatalnál. A védelembe vétel esetén már kötelezik a szülőket az együttműködésre. Ha ellenállnak szóba kerül a családba fogadás" - nyilatkozta Takács Imre, a Magyar Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat Országos Egyesületének elnöke.

Ilyenkor, ha a hatóság nem tudja elhelyezni a gyereket a családban, mondjuk nagyszülőknél, akkor gyermekotthonba vagy nevelőszülőhöz is kerülhet.

 

 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!