RETRO RÁDIÓ

Készítsd el fillérekből Esztergályos Cecília ízletes menüjét!

Készítsd el fillérekből Esztergályos Cecília ízletes menüjét!
T.B.
Szerző
T.B.
Létrehozva2017. 01. 08. 12:38

Az Újszínház mûvésznõje elképesztõen tehetséges a konyhában is! Fõzz együtt vele!

Vörösboros marharagu rozmaringos pogácsával

Hozzávalók:
- 60-70 dkg marha lapocka
- 3 evőkanál olaj
- 2 fej vöröshagyma
- 2 szál sárgarépa
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál paradicsompüré
- fél liter száraz vörösbor
- só, bors

Pogácsához:
- 35 dkg búzaliszt
- fél teáskanál sütőpor
- rozmaring
- 20 dkg vaj
- fél citrom leve
- só

Elkészítés:
Egy lábasban forrósítsuk fel az olívaolajat, tegyük bele az összevágott vöröshagymát és fokhagymát. Adjuk hozzá a babérlevelet, majd pároljuk addig, míg a hagyma puha nem lesz. Tegyük bele a kis kockákra felvágott húst, daráljunk rá borsot, ízesítsük sóval, majd fedjük le fedővel. Pároljuk addig, míg a húskockát pirulni nem kezdenek. Kanalazzuk hozzá a paradicsompürét, pirítsuk vele egy-két percig, majd öntsünk alá vörösbort. Fedjük le ismét, és pároljuk addig míg a hús puha nem lesz. Párolás közben az elpárolgott levet pótoljuk.

Amíg a hús puhul gyúrjuk össze a pogácsának valót. Szórjuk a lisztet és a sütőport egy tálba, vágjuk rá kis darabokra a vajat, ízesítsük sóval, és adjuk hozzá a kis darabokra felvágott rozmaringlevelet. Kezünkkel alaposan morzsoljuk össze, gyúrjuk közepesen kemény tésztává, majd tegyük egy tányérra, és pihentessük felhasználásig a hűtőszekrényben.

Ha a hússzemek kezdenek puhulni, öntsünk még alá a vörösborból, tegyük hozzá a felkarikázott sárgarépát, és a zellerszárat. Főzzük még tíz percig fedő nélkül, hogy a szaftja jól besűrűsödjön, majd ha elkészült hagyjuk kissé kihűlni.

Tegyük a pogácsatésztát egy liszttel meghintett deszkára, majd gyúrjuk át újra. Nyújtsuk ki másfél-két centi vastagságúra, és pogácsaszaggatóval szaggassuk ki. Öntsük a langyos ragut egy tűzálló edénybe, tetejére osszuk el a kiszaggatott pogácsákat. Kenjük meg a tetejét olívaolajjal, majd az egészet tegyük forró sütőbe, és 160 fokon süssük 30-35 percig, míg a pogácsák szép pirosra nem sülnek.

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.