RETRO RÁDIÓ

Készítsd el fillérekből Détár Enikő ízletes menüjét!

Készítsd el fillérekből Détár Enikő ízletes menüjét!
T.B.
Szerző
T.B.
Létrehozva2017. 01. 15. 10:50

A népszerû színésznõ nemcsak a színpadon, de a konyhában is elképesztõ alakításra képes! Ha ezt a menüt elkészíted, megnyalod utána mind a tíz ujjad!

Vadas zsemlegombóccal

Hozzávalók:


- 8-10 szelet hús (bármilyen, ízlés szerint)


- 50 dkg sárgarépa


- 20 dkg fehérrépa


- 1 nagy fej vöröshagyma


- 1-2 db babérlevél


- 10-15 szem egész bors


- só, mustár


- 10 dkg cukor


- 10 dkg füstölt szalonna apróra vágva, zsírjára pirítva


- 50 dkg tejföl

 

 


 A zsemlegombóchoz:


- 3 db zsemle


- 60 dkg liszt


- petrezselyemzöld


- 3-4 tojás


- víz

Elkészítés:
A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, lisztbe mártjuk, majd forró olajban hirtelen kisütjük. Végezetül papírszalvétára szedjük, lecsepegtetjük. Ezután a húsokat egy nagyobb lábasba tesszük. A megtisztított sárgarépát, fehérrépát, felszeletelt vöröshagymát, babérlevelet, egész borsot és ízlés szerint sót, a szalonnát, a mustárt és a citrom levét rárakjuk a húsra, majd ráöntünk kb. 1 liter vizet, és feltesszük főni.

Addig főzzük, míg a hús meg nem puhult. A közben elfőtt vizet pótoljuk. A megpuhult húsokat kiszedjük, a babérleveleket és a borsszemeket is. A zöldségről leszűrjük a levet, majd félretesszük. A zöldségeket botmixerrel összeturmixoljuk, közben olajon karamellizálunk kb. 10 dkg cukrot. Amikor a cukor megbarnult, ráöntjük a zöldségturmixot, kicsit összeforraljuk, elkeverünk benne 2 evőkanálnyi lisztet, majd felengedjük a félretett lével.

Jól összeforraljuk az egészet, a végén egy nagy pohár tejfölt kis liszttel elkeverve a mártáshoz adunk. Mikor elkezdett forrni, akkor tesszük bele vissza a feldarabolt húsokat. Közben elkészítjük mellé a zsemlegombócot, melyhez 3 zsemlét felkockázunk, megpirítunk. A többi hozzávalóból nokedli tésztát készítünk, beletesszük a zsemlekockákat, valamint a felaprított zöldség-zöldet. Forró vízben kifőzzük a gombócokat, és a vadassal tálaljuk.

 

Madártej

Hozzávalók:


- 1,5 l tej


- 7 tojás


- 7 ek cukor


- 2 csomag vaníliás cukor

 

Elkészítés:
A tejet felforraljuk. Miközben forr, a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját meg habosra kikavarjuk a cukorral és a vaníliás cukorral. Mikor forr a hab, akkor kanállal kisebb kupacokat teszünk a tejbe, és kicsit főzzük, majd megforgatjuk, és a másik felét is megfőzzük. Ha megfőtt a fehérje, akkor tálba szedjük. Majd a tojássárgás cukrot abba a tejbe  belekeverjük, amiben a hab főtt. Végül tálkákba szedünk a tojássárgás-cukros tejből, majd rákanalazunk a habból. Lehet melegen is fogyasztani, de hidegen az igazi!

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.