kulcsár edina
A Floridában élõ mûsorvezetõ elképesztõen ízletes fogásokat tesz a családi asztalra! Most te is vele fõzhetsz!
1 üveg vagy konzerv csicseriborsó
olaj
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
½ zöld kaliforniai paprika
½ szál füstölt kolbász
1 maréknyi füstölt sonka
1 közepes paradicsom
1-2 ek sűrített paradicsom
1 dl száraz fehérbor
1 nagyobb burgonya
só
1-1,5 kg sertésoldalas
zsír/olaj
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 paprika
2 babérlevél
½ tk őrölt római kömény
1-2 ek sűrített paradicsom
1 vagy 2 nagyobb burgonya
1 dl száraz fehérbor
só, bors
Kezdd el hevíteni a zsiradékot egy nagy lábosban, add hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és tedd bele az előzőleg átmosott, lecsepegtetett és megsózott sertésoldalast. Borsozd, és kevés pirítás után add hozzá a száraz fehérbort, majd párold pár percig nagy lángon. Vedd vissza a lángot, és add hozzá a zúzott fokhagymát, a babérlevelet, a köményt, a felaprózott paprikát és a paradicsompürét. Közben kevergesd, nehogy leégjen, és önts rá annyi vizet, hogy ellepje. Fedő alatt, kis lángon párold a húst mindaddig, amíg el nem válik a csonttól.
Tedd bele a kockára vágott burgonyát. Főzd addig, amíg a burgonya meg nem pirul.