
A Floridában élõ mûsorvezetõ elképesztõen ízletes fogásokat tesz a családi asztalra! Most te is vele fõzhetsz!
Füstös csicseriborsóleves
Hozzávalók:
1 üveg vagy konzerv csicseriborsó
olaj
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
½ zöld kaliforniai paprika
½ szál füstölt kolbász
1 maréknyi füstölt sonka
1 közepes paradicsom
1-2 ek sűrített paradicsom
1 dl száraz fehérbor
1 nagyobb burgonya
só
Egy nagyobb lábosban, közepes lángon melegíts fel kevés olajat. Tedd bele az apró, kockára vágott vöröshagymát, zöldpaprikát és paradicsomot, sózd meg és párold együtt pár percig. Közben vágd karikára a kolbászt, kockázd fel a sonkát, tedd bele mindkettőt a lábosba, és pirítsd meg. Jöhet bele a puha csicseriborsó, a sűrített paradicsom és a fehérbor. Keverd meg jól, önts rá 1,5 liter vizet, és kezdd el főzni közepes lángon. Végül tedd bele a kockára vágott burgonyát, és addig főzd, amíg puha nem lesz.
![]()
Sertésoldalas paradicsomos mártásban
Hozzávalók:
1-1,5 kg sertésoldalas
zsír/olaj
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 paprika
2 babérlevél
½ tk őrölt római kömény
1-2 ek sűrített paradicsom
1 vagy 2 nagyobb burgonya
1 dl száraz fehérbor
só, bors
Kezdd el hevíteni a zsiradékot egy nagy lábosban, add hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és tedd bele az előzőleg átmosott, lecsepegtetett és megsózott sertésoldalast. Borsozd, és kevés pirítás után add hozzá a száraz fehérbort, majd párold pár percig nagy lángon. Vedd vissza a lángot, és add hozzá a zúzott fokhagymát, a babérlevelet, a köményt, a felaprózott paprikát és a paradicsompürét. Közben kevergesd, nehogy leégjen, és önts rá annyi vizet, hogy ellepje. Fedő alatt, kis lángon párold a húst mindaddig, amíg el nem válik a csonttól.
Tedd bele a kockára vágott burgonyát. Főzd addig, amíg a burgonya meg nem pirul.







