RETRO RÁDIÓ

Fillérekből elkészítheted Jakupcsek Gabriella családi receptjét!

Fillérekből elkészítheted Jakupcsek Gabriella családi receptjét!
T.B.
Szerző
T.B.
Létrehozva2016. 11. 01. 11:45

Fõzz együtt a népszerû mûsorvezetõvel, aki segít abban, hogy mennyei fogást varázsolj az asztalra!

Töltött csirkecombok birsalmával

Hozzávalók:

- 1 kiló csirkemáj


- 6 db csirkecomb


- 4 db tojás sárgája


- 3 reszelt sárgarépa


- 1 csokor petrezselyem


- majoránna, bors, vegeta


- 2 evőkanál zsemlemorzsa


- 6 száraz zsemle


- 5 db birsalma

Elkészítés:
A májat késsel egy deszkán kaparjuk le, majd tegyük egy tálba, adjuk hozzá a beáztatott és kinyomkodott zsemléket, az összevágott petrezselyem zöldjét, a lereszelt sárgarépát. Tegyük hozzá a tojás sárgáját, ízesítsük majoránnával, borssal, sóval, és vegetával. Keverjük alaposan össze, majd ha hígnak találjuk a tölteléket, keverjünk még bele zsemlemorzsát. Sózzuk meg a csirkecombokat, bőrét a kezünkkel lazítsuk fel, majd töltsünk alá a májas töltelékből. Tegyük egy tepsibe, csorgassuk meg olívaolajjal, daráljunk rá borsot, és mindegyik tetejére helyezzünk pár levél zsályát. Öntsünk alá kevés vizet, majd forró sütőben 35-45 perc alatt süssük pirosra.

Köret:
A kettévágott birsalmák magházát vájjuk ki, csorgassuk meg olívaolajjal, daráljunk rá borsot, és tépkedjünk rá rozmaringot. Tegyük sütőlemezre, majd 30-40 perc alatt süssük pirosa (150-160 fokon.)

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.