kulcsár edina
Ettõl a mennyei fogástól megnyalod mind a tíz ujjad! Ráadásul nem is kell a pénztárcád mélyére nyúlnod!
- 1 tojásfehérje
- 30 dkg a maradék csirkepaprikásból
- 2 tojássárgája
- 2 dl paprikás csirke szaft
- 1 tejföl
- 20 dkg sajt
- 1 csokor petrezselyem
200 fokra melegítjük a sütőt. A leveles tésztával kibélelünk egy tepsit, villával megszurkáljuk, majd betesszük sülni tíz percre. Amikor kivettük, még melegen megkenjük tojásfehérjével, hagyjuk kihűlni.
A töltelék: a csontokról leszedegetjük a húst, majd apróra vágjuk. A tojássárgákat egy habverővel összekeverjük a szafttal és a tejföllel, és beletesszük a sajtot. Hozzáadjuk a húst, a sót és a borsot.
Az elősütött tésztába belesimítjuk a tölteléket, 25-30 perc alatt készre sütjük. Petrezselyemmel tálaljuk.