RETRO RÁDIÓ

Fillérekből elkészítheted Fodor Zsóka ízletes menüjét!

Fillérekből elkészítheted Fodor Zsóka ízletes menüjét!
T.B.
Szerző
T.B.
Létrehozva2016. 10. 16. 13:10

A népszerû színésznõ elképesztõ alakítása nemcsak a színpadon, hanem a konyhában is figyelemre méltó!

Tanyasi, filézett csirkecomb törtburgonyával

Hozzávalók:

- 1 kiló csirkecomb

- só, bors, Erős Pista

- hagyma, paprika, paradicsom, fokhagyma

- liszt

- libazsír

Kiklopfoljuk, megsózzuk, majd lisztben meghempergetjük a húst. A zsírt felforrósítjuk, a hússzeleteket rövid ideig hirtelen sütjük. Majd kivesszük a hússzeleteket és a serpenyőbe tesszük a következőket: sok hagyma, két zöld paprika, egy paradicsom, héja nélkül, pirospaprika, hegyes zöld paprika, vagy erős Pista. Visszapakoljuk a megsütött húsokat, és ízlés szerint összetört fokhagymát, borsot teszünk hozzá. Lassú tűzön, lefedve összefőzzük. Libazsírban a snidlinget megpároljuk, és a héjába sült burgonyát összekeverjük vele.

Citromos szelet

Hozzávalók:

- 25 dkg liszt

- 25 dkg jéghideg vaj

- 10 dkg porcukor

- fél citrom reszelt héja

- csipet só

- 4 tojás

- 2 citrom leve

- 1 citrom reszelt héja

- 30 dkg cukor

- 1 teáskanál sütőpor

- 5 dkg liszt

- csipet só

A sütőt előmelegítem 170 fokra. A jéghideg vajat a reszelő nagy lyukán lereszelem. Hozzáadom a lisztet, cukrot, sót és reszelt citromhéjat, és kézzel gyorsan összemorzsolom, hogy a liszt egyenletesen befedje a vajat, és finom morzsa állagú legyen. Egy kb. 20x30 cm-es tepsit kibélelek sütőpapírral, és beleszórom a morzsát. Kézzel (ill. pohár oldalával) teljesen belenyomkodom, hogy egy tömör, egyenletes réteget kapjak. Beteszem a sütőbe, 20-25 percig sütöm, amíg világosra sül. Amíg sül, kikeverem a tetejét: a tojást fehéredésig keverem a cukorral. Hozzáadom a citromlevet, citromhéjat, végül a lisztet, sütőport, csipet sót (ha használok, a likőrt), és teljesen csomómentesre keverem. Amikor a tészta megsült, ráöntöm a masszát. Visszateszem a sütőbe és 20 percig sütöm, amíg a krém megszilárdul. Ezt a sütit teljesen ki kell hűteni. Rombuszokra vágom, és megszórom sok porcukorral. Hűtőben néhány napig eláll, és tökéletesen fagyasztható.

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.