RETRO RÁDIÓ

Főzz együtt Zoltán Erikával! Ínyenc fasírtgolyók, salátával!

Főzz együtt Zoltán Erikával! Ínyenc fasírtgolyók, salátával!
T.B.
Szerző
T.B.
Létrehozva2016. 09. 11. 12:08

Olcsó, ízletes és mennyei az íze! Ha ezt a fogást elkészíted a hétvégén, a család összes tagja megnyalja majd mind a tíz ujját!

Ínyenc fasírtgolyók, salátával

Hozzávalók:

- 1 kg pulyka darált hús

- 4 szelet toast kenyér

- 1 tojás

- 2 fej vöröshagyma

- 3 gerezd fokhagyma

- só, bors, őrölt piros paprika, szárított petrezselyem

A hagymát apróra felkockázom, majd olívaolajon puhára dinsztelem. Egy keverőtálban az összes hozzávalót elkeverem, a húst, a dinsztelt hagymát az olajjal együtt, a fokhagymát belenyomom és beleteszem a tojást, a vízbe áztatott és kicsavart kenyeret, majd ízlés szerint a fűszereket. Kézi robotgéppel jó alaposan összedolgozom, hogy a kenyér ne maradjon sehol darabos. Ezután vizes kézzel apró golyókat formázok és meghempergetem zsemlemorzsában. Forró olajban pirosra sütöm.

Joghurtos saláta

Hozzávalók:

- 8 kicsi natúr joghurt

- 1 natúr joghurt 5 dl-es (nagy)

- 1 doboz 2 dl-es tejföl

- 3 kanál majonéz

- 2-3 gerezd fokhagyma

- só, bors, szárított petrezselyem

- 5–6 db savanykás alma

- 1 doboz 400g–os kukorica konzerv

- 20 dkg kockára vágott trappista sajt

- 20 dkg kockára vágott csirke vagy pulykamell sonka

A joghurtokat a tejföllel, a majonézzel, a fűszerekkel és a fokhagymával kézi habverővel jól elkeverjük. Ezután a kockára vágott almát, sonkát, sajtot és az egy doboz kukorica konzervet beletesszük, és jó alaposan összeforgatjuk. Egy-két órát hagyjuk állni a hűtőben tálalás előtt, hogy az ízek jót összeérjenek.

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.