RETRO RÁDIÓ

Fillérekből elkészítheted Oszvald Marika ízletes, hétvégi menüjét!

Fillérekből elkészítheted Oszvald Marika ízletes, hétvégi menüjét!
T.B.
Szerző
T.B.
Létrehozva2016. 09. 18. 12:55

A operettszínésznõ elképesztõ csodákra képes a konyhában is! Megnyalod mind a tíz ujjad ettõl a menütõl, ráadásul még a pénztárcád mélyére sem kell nyúlnod!

Húsleves velős csonttal

Hozzávalók:

- Fél kiló leveshús

- leveszöldségek

- só, bors, vegeta

- 1 velős csont

Megtisztítjuk a leveshúst és a velős csontot, valamint a leveszöldségeket is. A hagymát kettévágjuk, és a tűzhely lapján megbarnítjuk. Az összes hozzávalót 1,5 - 2 liternyi hideg vízben feltesszük főni, sózzuk és 1-1,5 órán keresztül lefedve lassú tűzön főzzük. Fűszerezzük pár szem egész borssal, két gerezd fokhagymával, 1 csokor zellerlevéllel.

Mogyorós palacsinta

Hozzávalók:

- 2 tojás

- 3 dl tej

- mogyorókrém

- olaj

- 10 dkg liszt

Szitáljuk a lisztet egy keverőtálba, ízesítsük egy csipetnyi sóval. Kezünkkel készítsünk a közepébe egy mélyedést, majd üssük bele két tojást. Öntsünk hozzá 0,5 dl félzsíros tejet és egy evőkanál étolajat. Kezdjük el habverővel keverni a közepétől kiindulva addig, míg a tojás, az olaj és a liszt összekeveredik, majd keverjük sima tésztává. Utána kis adagokban keverjük hozzá a maradék 2,5 dl tejet. Forrósítsuk fel a palacsintasütőt, majd egy evőkanál olajjal csorgassuk meg. Öntsük bele a palacsintatésztát, és a szokásos módon süssük ki. Még forrón mogyorókrémmel töltsük meg.

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.