5°C
9°C

Miklós névnapja

RETRO RÁDIÓ

Olaszországba repít kedvenc receptjével Szabó Győző

Olaszországba repít kedvenc receptjével Szabó Győző
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 08. 27. 15:00

Szabó Gyõzõ nem csak jó színész, de kiváló szakács is, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint kedvenc receptje.

Panzanella, a toszkán kenyérsaláta

Hozzávalók:

- 1 kg kenyér

- 1 doboz minőségi tonhalkonzerv

- bazsalikom

- magozott fekete olíva

- kapribogyó

- koktélparadicsom

- egy fej lilahagyma

- két csomag minimozzarella

- olívaolaj

- só

- bors

- lime

- citromlé

A kenyeret kibelezzük, a belét vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk belőle, és egy keverőedénybe tesszük. Hozzáadunk egy konzervnyi tonhalat, az olajjal együtt. Fekete magozott olívát, minimozzarellát, kapribogyót, koktélparadicsomot, sót, borsot, bazsalikomot, olívaolajat adunk hozzá és összekeverjük. Éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy összeérjen másnapra. Igazi hűsítő finomság nyárra, amit egy kis citromlével megbolondítva is fogyaszthatunk.

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.