RETRO RÁDIÓ

Íme, Stohl András hétvégi receptje! Ez mennyei!

Íme, Stohl András hétvégi receptje! Ez mennyei!
T.B.
Szerző
T.B.
Létrehozva2016. 07. 17. 10:17

A sikeres mûvészrõl csak kevesen tudják, hogy a konyhában is közel olyan tehetséges, mint a színpadon. Fõzz együtt vele!

    Õzgerinc burgonyagombóccal és pikáns, erdei lekvárral

Hozzávalók:

- őzgerinc

- szalonna

- 1 tojás

- áfonyalekvár

- só, bors, olaj

- 12 dkg liszt

- citrom

- 3 dkg élesztő

- 3 evőkanál tej

A tepsit kibéleljük szalonnával, majd beletesszük a vadhúst. Citromkarikákkal megbolondítjuk az egészet, és körülbelül két órán keresztül sütjük, 200 fokon.

A burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk, majd sós vízben megfőzzük, burgonyanyomóval összetörjük. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet összegyúrjuk a tojással, a puha vajjal és az élesztős masszával. Végül összedolgozzuk a főtt burgonyával és a sóval. Letakarva, meleg helyen 1 órán át kelesztjük. A tésztát, lisztezett deszkára helyezzük, 2 cm vastagra kinyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval 3 cm-es átmérőjű korongokat szaggatunk belőle. A tésztát bő, forró olajban kisütjük, de egyszerre csak néhány darabot teszünk a serpenyőbe.

Jó étvágyat!

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.