
A sikeres mûvészrõl csak kevesen tudják, hogy a konyhában is közel olyan tehetséges, mint a színpadon. Fõzz együtt vele!
Õzgerinc burgonyagombóccal és pikáns, erdei lekvárral
Hozzávalók:
- őzgerinc
- szalonna
- 1 tojás
- áfonyalekvár
- só, bors, olaj
- 12 dkg liszt
- citrom
- 3 dkg élesztő
- 3 evőkanál tej
A tepsit kibéleljük szalonnával, majd beletesszük a vadhúst. Citromkarikákkal megbolondítjuk az egészet, és körülbelül két órán keresztül sütjük, 200 fokon.
A burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk, majd sós vízben megfőzzük, burgonyanyomóval összetörjük. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet összegyúrjuk a tojással, a puha vajjal és az élesztős masszával. Végül összedolgozzuk a főtt burgonyával és a sóval. Letakarva, meleg helyen 1 órán át kelesztjük. A tésztát, lisztezett deszkára helyezzük, 2 cm vastagra kinyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval 3 cm-es átmérőjű korongokat szaggatunk belőle. A tésztát bő, forró olajban kisütjük, de egyszerre csak néhány darabot teszünk a serpenyőbe.







