Létrehozva: 2016.07.17.

Íme, Stohl András hétvégi receptje! Ez mennyei!

A sikeres mûvészrõl csak kevesen tudják, hogy a konyhában is közel olyan tehetséges, mint a színpadon. Fõzz együtt vele!

    Õzgerinc burgonyagombóccal és pikáns, erdei lekvárral

Hozzávalók:

- őzgerinc

- szalonna

- 1 tojás

- áfonyalekvár

- só, bors, olaj

- 12 dkg liszt

- citrom

- 3 dkg élesztő

- 3 evőkanál tej

A tepsit kibéleljük szalonnával, majd beletesszük a vadhúst. Citromkarikákkal megbolondítjuk az egészet, és körülbelül két órán keresztül sütjük, 200 fokon.

A burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk, majd sós vízben megfőzzük, burgonyanyomóval összetörjük. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet összegyúrjuk a tojással, a puha vajjal és az élesztős masszával. Végül összedolgozzuk a főtt burgonyával és a sóval. Letakarva, meleg helyen 1 órán át kelesztjük. A tésztát, lisztezett deszkára helyezzük, 2 cm vastagra kinyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval 3 cm-es átmérőjű korongokat szaggatunk belőle. A tésztát bő, forró olajban kisütjük, de egyszerre csak néhány darabot teszünk a serpenyőbe.

Jó étvágyat!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek