6 éve

Botrányok övezik a Budapesten bélsárral leöntött szcientológus főnök életét

Téved, aki azt hiszi, hogy a fõvárosunkban történt eset a legbizarrabb David Miscavige életébõl. Elképesztõ történetek keringenek a szcientológusok "pápájáról".

Ahogy arról a %RIPOST% beszámolt, szombaton emberi fekáliával öntötték nyakon a Budapestre érkező szcientológus vezért, David Miscavige-t. Az egyház itthon és Amerikában is mindent elkövet, hogy az eset ne kapjon nagyobb hírverést, hiszen már így is épp elég kellemetlen történet terjed a vezetőjükről.

A legnagyobb visszhangot az váltotta ki, amikor az egyház ellenségének kikiáltott, egykori szcientológus, Leah Remini bejelentette a rendőrségen Miscavige feleségének eltűnését.

A színésznő azt állította, hogy már évek óta nem látta barátnőjét, Shellyt, és akárhogy próbált vele kapcsolatba lépni, hét esztendőn át nem járt sikerrel. Ekkor Shelly állítólag személyesen felhívta az utána nyomozó rendőrök egyikét, és közölte, hogy nincs semmi baja és nem tűnt el.

Igaz, azóta se látták nyilvánosan sehol.

De nem 2013-ban vetődött fel először, hogy Mrs. Miscavige eltűnt. Többen úgy vélték, hogy Shellyt a rimforesti Twin Peaksben, nem messze Los Angelestől tartják fogva, a szcientológusok vezérkarának titkos erődjében. A létesítmény eredetileg azért épült, hogy egy esetleges katasztrófa esetén, Miscavige, a leghűbb emberei, és például Tom Cruise is biztonságban legyenek. De arra is tökéletes, hogy valakit a külvilágtól teljesen elzárva tartsanak...

Shelly rejtélyes holléte akkor kezdte el foglalkoztatni a közvéleményt, amikor nem jelent meg az egyház legnagyobb sajtóeseményén, Tom Cruise és Katie Holmes 2006-os lakodalmán, pedig egészen addig még a legkisebb rendezvénytől sem maradt távol. A kiugrott szcientológusok szerint Shelly távozni akart az egyház kötelékéből, és férje félt, hogy kitálal a sajtónak, ezért inkább "biztonságos" helyre vitette.

Ezt támasztják alá Miscavige apjának és unokahúgának könyvei is, amik a Szcientológiai Egyház titkairól és Davidről szólnak. Apja, Ron szerint Miscavige irányítása alatt teljesen elkorcsosult az egyház, és már semmi másról nem szól, csak a vezető meggazdagodásáról. Miközben a szcientológus központok dolgozói alig keresnek valamit, addig Miscavige úgy él, mint a legnagyobb hollywoodi sztárok. Csak a legjobb és legdrágább holmikat, ételeket és autókat tartja rangjához méltónak, míg az ő jólétét szolgáló hívők gyakran a létminimumon tengődnek. A legtöbben pont ezért hagyják ott az egyházat, és találnak ki arról, hogy mi folyik a világ legtitkosabb szervezetének berkein belül. És nem elképzelhetetlen, hogy Shelly is, aki férje minden ügyéről tud, pontosan ezt tervezte.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!