RETRO RÁDIÓ

Indítsd a hetet Bangó Margit nyári epres gombócával - Recept!

T.B.
Szerző
T.B.
Létrehozva2016. 06. 21. 14:00

A Kossuth-díjas énekesnõ csodákra képes a konyhában is! Most újabb különleges fogással örvendezteti meg a Ripost olvasóit!

Bangó Margit nyári epres gombóca

Hozzávalók:

- Fél kg liszt

- 2 db burgonya

- 1 egész tojás

- 1 ek vaj

- 1 ek étolaj

2 ek porcukor

- 2 dl tej

- só, fahéj

- vaníliás cukor

- 1 dl konyak

- fél kiló eper

- 20 dkg zsemlemorzsa

- fél liter tejszínhab

 

Megfőzzük a burgonyát, az epret felszeleteljük. Megpirítjuk olajon a zsemlemorzsát, majd a tejszínt a porcukorral habbá verjük. A burgonyát összetörjük egy tálban, hozzáadjuk a tejet, vajat, lisztet, tojást, sót. A masszát tésztává gyúrjuk, kisodorjuk, és kockákat vágunk belőle!

Az epret fahéjjal leszórjuk, a vaníliás cukrot is hozzáadjuk, konyakkal ízesítjük, majd flambírozzuk.

Beletöltjük a gyümölcsöt a tésztanégyzetekbe, óvatosan becsomagoljuk őket. Sós, forrásban lévő vízben megfőzzük! Zsemlemorzsába forgatjuk, tejszínhabbal tálaljuk!

Jó étvágyat mindenkinek!

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.