
Indítsd a hetet Bangó Margit nyári epres gombócával - Recept!
A Kossuth-díjas énekesnõ csodákra képes a konyhában is! Most újabb különleges fogással örvendezteti meg a Ripost olvasóit!
Bangó Margit nyári epres gombóca
Hozzávalók:
- Fél kg liszt
- 2 db burgonya
- 1 egész tojás
- 1 ek vaj
- 1 ek étolaj
2 ek porcukor
- 2 dl tej
- só, fahéj
- vaníliás cukor
- 1 dl konyak
- fél kiló eper
- 20 dkg zsemlemorzsa
- fél liter tejszínhab
Megfőzzük a burgonyát, az epret felszeleteljük. Megpirítjuk olajon a zsemlemorzsát, majd a tejszínt a porcukorral habbá verjük. A burgonyát összetörjük egy tálban, hozzáadjuk a tejet, vajat, lisztet, tojást, sót. A masszát tésztává gyúrjuk, kisodorjuk, és kockákat vágunk belőle!
Az epret fahéjjal leszórjuk, a vaníliás cukrot is hozzáadjuk, konyakkal ízesítjük, majd flambírozzuk.
Beletöltjük a gyümölcsöt a tésztanégyzetekbe, óvatosan becsomagoljuk őket. Sós, forrásban lévő vízben megfőzzük! Zsemlemorzsába forgatjuk, tejszínhabbal tálaljuk!
Jó étvágyat mindenkinek!






