Létrehozva: 2022.09.23.

Ausztria ismét rogyadozik a migránshullámtól

Az idei év első nyolc hónapjában már 56 ezernél is több menedékkérelmet nyújtottak be az osztrák hatóságokhoz. Ez a szám a 2015-ös nagy migrációs válság számait súrolja.

Az osztrák belügyminisztérium által közzétett adatok szerint idén januártól augusztusig 195 százalékkal több menedékkérelmet nyújtottak be a hatóságokhoz, mint a tavalyi év azonos időszakában. A hét évvel ezelőtti nagy migrációs válsághoz képest van egy jelentős változás, idén júliusban és augusztusban ugyanis indiaiak kértek legnagyobb számban menedékkérelmet. Őket követik a korábban elsőnek számító szíriaiak és a képzeletbeli dobogó harmadik helyén afgán bevándorlók állnak. 

Fotó: Havran Zoltán

A belügyi tárca hangsúlyozza, hogy egyre több a migránsok között a gazdasági bevándorló, akiknek esélyünk sincs menedékkérelmet kapniuk. Az indiaiak mellett pakisztániakból és észak-afrikaiakból van a legtöbb - írja az oe24.az. Szemléltetésképpen elmondták, az idei év első hét hónapjában egyetlen indiainak sem bírálták el pozitívan a menedékkérelmét.

A minisztérium arra is kitért, hogy idén eddig rekordot ért el az elutasított menedékkérelmek száma, összesen 31.500 ilyen esetben határoztak így a hatóságok. Ami ennél is érdekesebb azonban, hogy ebből mindössze hétezren hagyták el az országot, ráadásul csupán a 60 százalékuk önkéntesen. 

A déli határon is egyre romlik a helyzet

Nem múlt el a migráció veszélye csak azért, mert most mindenki az orosz-ukrán háborúval foglalkozik. Ezt a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára mondta az Észak-Macedóniába induló 77. magyar rendőri kontingens tagjait búcsúztatva. Rétvári Bence hangsúlyozta: az illegális migráció egyre erősödik, idén már több, mint 178 ezer illegális határ-átlépést akadályoztak meg a rendőrök, ez 55 ezerrel több, mint tavaly egész évben. Az államtitkár kijelentette, nagyon fontosnak tartja hogy ne csak a magyar határnál, hanem már előtte is mindent megtegyenek a bevándorlás megakadályozása érdekében.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

borsonline.hu

Itt az újabb sokk: Katalin hercegné után újabb közönségkedvenc híresség jelentette be, hogy rákkal küzd

magyarnemzet.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget? – szakértő válaszol

life.hu

Az igazi répatorta titka: ez a recept még a Nyuszikának is ízlene

magyarnemzet.hu

Világháború következik? Putyin megosztotta Oroszország terveit

origo.hu

A TV2 sztárját nem akarta beengedni a lakásba a férje

lakaskultura.hu

Keleti inspiráció Tatabányán: sötét, zegzugos lakásból modern, légies otthon

ripost.hu

Megmutatta: ez a piszok jóképű férfi Sydney van den Bosch vőlegénye

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Minden nap szenvedés, gyógyíthatatlan beteg a gyönyörű színésznő

ripost.hu

„7 évvel az esküvő végre gyermekünk születhet, de a feleségem olyan kéréssel állt elő, hogy felmerült a válás”

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-