Létrehozva: 2022.02.16.
Módosítva: 2022.02.18.

Varga Judit: A gyermekvédelmi törvény miatt hozott politikai ítéletet az uniós bíróság!

"A döntés élő bizonyítéka annak, hogy Brüsszel visszaél a hatalmával" - írta Varga Judit.

Szerző Ripost

Varga Judit igazságügyi miniszter a Facebookon tett közzé egy bejegyzést, amelyben az uniós bíróság által hozott ítéletet kommentálja. A tárcavezető szerint az ítélet élő bizonyítéka annak, hogy Brüsszel visszaél a hatalmával. Varga Judit úgy fogalmazott:

Az ítélet egy újabb nyomásgyakorlás hazánk ellen, mert a nyár folyamán elfogadtuk a gyermekvédelmi törvényünket. Brüsszel nem tudja annyiban hagyni, hogy a magyar emberek népszavazáson mondhatják el a véleményüket. A bürokratikus elit nem akarja elfogadni a magyarok szabad döntését és véleményét!

A miniszter asszony rendhagyó módon részt vesz a ma fél egykor kezdődő Kormányinfón is, amelynek legfontosabb részleteiről mi is beszámolunk.

Az üggyel kapcsolatban Hidvéghi Balázs is posztolt, aki megerősítette, hogy a politikai bosszúhadjárat következő állomásához érkeztünk el a brüsszeli ítélettel.

Elfogadhatatlan az Európai Parlament (EP) által tegnap megszavazott javaslat egy új „uniós civiltörvény” megalkotására, ezzel ugyanis az EP a jog fölé emelné a magukat civil szervezeteknek nevező NGO-kat is, melyek a nyílt társadalom megvalósításáért dolgoznak – közölte Schaller-Baross Ernő és Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője. Az EP baloldali többsége példátlan kiváltságokat adna a Soros-szervezeteknek.

Az EP a határokon átnyúló európai civil szervezetek alapvető szabályairól szóló javaslatcsomagot fogadott el. A javaslat lényege, hogy kötelező uniós szabályokat kezdeményez és egységesítené a tagállami szabályokat a civil szervezetekre nézve.

„Az EP baloldali többsége példátlan kiváltságokat adna a Soros-szervezeteknek. Elvonná a tagállamok jogkörét, hogy ezek a szervezetek mostantól Brüsszel érdekeiket szolgálhassák, és brüsszeli irányítás alatt álljanak”

„Az EP ismét egy szokásos baloldali manipulációt támogat”– fogalmazott Schaller-Baross Ernő.

Hidvéghi Balázs a szavazás kapcsán kiemelte: semmi sem indokolja, hogy a civil szervezetek bármilyen előjogban vagy kiváltságban részesüljenek. „Rájuk is ugyan azoknak a szabályoknak kell vonatkozniuk, mint másokra. A civil szervezeteket sem lehet a jog fölé helyezni” – mondta el Hidvéghi. Hozzátette:

nyilvánvaló, hogy az EP a Soros-hálózathoz tartozó szereplőket vonná ki a törvények hatálya alól.

Az Európai Unió bíróságának ítélete egy hónapok óta tartó politikai bosszúhadjárat újabb állomása és Magyarországot valójában a gyermekvédelem miatt akarják megbélyegezni – közölte Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője.

 

 

Hidvéghi Balázs a Facebook-oldalán szerdán közzétett videójában arra reagált, hogy az Európai Unió luxembourgi székhelyű bírósága elutasította a Magyarország és Lengyelország által benyújtott, az uniós költségvetésből származó finanszírozás igénybevételét a jogállamiság elveinek tagállamok általi tiszteletben tartásához kötő feltételességi mechanizmus ellen irányuló kereseteket.

A kormánypárti politikus azt mondta: Brüsszel nem akar belenyugodni abba, hogy Magyarország nem enged a nyomásgyakorlásnak, a gyermekeket célzó LMBTQ-propaganda megállítására is törvényt hozott, sőt még népszavazást is kiírt. Magyarországot ezért akarják megbélyegezni, elítélni és megbüntetni, ezért perelték be és ezért indították az egész jogállamisági dzsihádot.

Hidvéghi Balázs szerint Brüsszelben előre meg volt írva az ítélet Magyarország ellen, kihirdetését pedig a magyar választásokra időzítették, mert így akarják a Gyurcsány-Márki-Zay féle baloldalt hatalomra segíteni.

A baloldal miniszterelnök-jelöltje maga mondta, hogy a hatalomra kerülése főnyeremény lenne Brüsszelnek, hiszen a baloldali kormány beengedné az LMBTQ-propagandát az óvodákba és iskolákba is – mondta a Hidvéghi Balázs.

Április 3-án védjük meg a gyermekeinket, védjük meg Magyarországot! – zárta videóját a politikus.

Ahogy az várható volt, Magyarország és Lengyelország ellen ítélt az Európai Unió Bírósága az úgynevezett jogállamisági ügyben. Némileg leegyszerűsítve azt mondták ki, hogy bizonyos esetekben uniós pénzeket lehet elvonni azoktól a tagállamoktól, amelyek megsértik a jogállamiság elveit, és ezzel károsítják az uniós költségvetést. Az ítéletet magyarul olvasta fel egy magyarul egyébként nem beszélő bíró – többek szerint komikus volt az egész jelenet. A magyar kormány szerint politikai okokból, a gyermekvédelmi törvény miatt támadják Magyarországot – számolt be róla az M1 Híradó.

Az Európai Unió Bírósága rendkívüli módon, élő adásban mondta ki ítéletét. Az EU legfelsőbb jogi fórumának belga elnöke, Koen Lenaerts próbálta meg felolvasni a magyarul megfogalmazott döntést, amivel elutasították Magyarország és Lengyelország keresetét.

Ennek értelmében Brüsszel politikai feltételek alapján felfüggesztheti a tagországoknak járó forrásokat. A bíróság szerint az ezt lehetővé tevő rendelet a költségvetés védelmében született.

Brüsszel 2020 végén döntött arról, hogy a jogállamiság megsértésére hivatkozva meg lehet vonni, fel lehet függeszteni vagy csökkenteni lehet a tagállamoknak járó uniós forrásokat. A magyar és a lengyel kormány nyomására a 2021. január elsejével hatályba lépő rendelet mindaddig nem léphetett életbe, amíg arról az EU Bírósága nem foglalt állást. Hazánk és Lengyelország az EU Bíróságától azt kérte, vizsgálja meg a forrásmegvonásról szóló rendeletet, ugyanis az alkalmas arra, hogy politikai fegyverként használják egyes tagállamok ellen.

A magyar kormányt nem érte meglepetésként a döntés, és

jól látszik, hogy a gyermekvédelmi vitában az Európai Unió Bírósága is egy politikai szereplővé lépett elő,

hiszen a döntés egy újabb politikai nyomásgyakorlás hazánkra – reagált az igazságügyi miniszter a döntésre. Varga Judit a kormányinfón arra emlékeztetett: nagy, nyílt nemzetközi vita folyik a jogszabályról, ezért a magyar kormány úgy döntött, ezt a kérdést elviszi egészen a népszavazásig, hogy arról a magyar emberek dönthessenek.

Korábban, négy éve is volt hasonló helyzet a migrációs kérdésben, akkor is népszavazás, majd országgyűlési választás zárta le végleg a vitát. Most is így lesz. Mert a magyar emberek döntését még Brüsszelnek is, a brüsszeli bürokráciának is tiszteletben kell tartania, el kell majd fogadnia” – fogalmazott.

 

Az EU Bíróságának döntésével a gyermekvédelmi népszavazás tétje nőtt – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely úgy fogalmazott, hogy a magyar kormánynak azzal soha nem lenne baja, ha egy tagállamon például a bírói függetlenséget számonkérik, mert az valóban a jogállamiság része, de az, hogy két férfi házasodhat-e, nem része a jogállamiságnak, erről minden tagállam szabadon dönt.

Az Európai Uniónak ezekhez a területekhez: gyermekvédelem, családpolitika, bűntetőjog semmi köze nincsen. És látjuk azt a veszélyes folyamatot, hogy a jogállamisággal olyan területeken akar a tagállamok belpolitikai életébe, mindennapjaiba beleavatkozni, ami nem elfogadható” – emelte ki.

Gulyás Gergely szerint Magyarország nem a Fidesz választási győzelme esetén számíthat pénzügyi szankciókra, hanem akkor, ha a magukat kommunistának, fasisztának nevező baloldal győz, amely úgy gondolja, hogy feles többséggel alkotmányt lehet módosítani.

Az Európai Bizottság (EB) üdvözölte a bíróság döntését.

A bíróság jogszerűnek ítélte ezt a fontos eszközt, amely lehetővé teszi az EU költségvetésének és az EU pénzügyi érdekeinek hatékonyabb védelmét a jogállamiság elveinek megsértésével szemben” – mondta Dana Spinant EB-szóvivő.

Hozzátette: A bizottság a következő hetekben alapos értékelésnek veti alá az ítéletet, és annak elemeit beépíti az eljárásokhoz készülő iránymutatásokba. Az uniós költségvetési biztos korábban többször is jelezte, hogy kilenc olyan tagállamot tartanak nyilván, amelyekkel szemben aggodalmaik vannak.

Lengyelország: A bíróság ítélete veszélyes törekvést erősít meg az unióban

A lengyel kormányszóvivő arról beszélt, az ítélet megerősíti azt a törekvést, hogy Brüsszel túlterjeszkedjen az uniós alapszerződésben körülírt hatáskörén, ami rombolja a jogbiztonságot az unión belül.

Piotr Müller emlékeztetett ugyanakkor arra, hogy a döntés értelmében csak szigorúan körülírt esetekben használhatják az úgynevezett jogállamisági mechanizmust.

A lengyel igazságügy-miniszter, Zbigniew Ziobro szerint nem egy független bírói ítélet, hanem egyértelműen politikai döntés született.

Az úgynevezett jogállamiság ürügyén tulajdonképpen azt a mechanizmust erősítik meg, amely a szuverén nemzetállamoktól a brüsszeli központba központosítja át a jogköröket, ahol a legbefolyásosabbak mozgatják a szálakat, döntve a változások irányáról” – hangsúlyozta.

Fidesz: Magyarországot a gyermekvédelem miatt akarják megbélyegezni

A magyar baloldali politikusok „hatalmas győzelemről” beszélnek, és arról, hogy „hatalmas pofont” kapott a magyar kormány. Hozzátették, hogy április 3. után ők majd tisztességesen használják fel az uniós pénzeket. A kormánypártok szerint nem véletlen, hogy a magyar választási kampány idején hirdetett ítéletet az uniós bíróság, mert így akarják a „Gyurcsány–Márki-Zay-féle baloldalt” hatalomra segíteni.

A Fidesz szerint az Európai Unió Bíróságának ítélete egy hónapok óta tartó politikai bosszúhadjárat újabb állomása. A párt EP-képviselője, Hidvéghi Balázs úgy fogalmazott: Magyarországot valójában a gyermekvédelem miatt akarják megbélyegezni.

Magyarországot ezért akarják megbélyegezni, elítélni és megbüntetni. Ezért perelték be Magyarországot, és ezért indították el az egész jogállamisági dzsihádot.

Brüsszelben előre meg volt írva az ítélet Magyarország ellen, a kihirdetését pedig pont a magyar választásokra időzítették

– húzta alá.

A momentumos Cseh Katalin Strasbourgban arra szólította fel az Európai Bizottságot, hogy cselekedjen és kezdje el alkalmazni a jogállamisági mechanizmust Magyarország ellen, ugyanezt sürgette egy német zöldpárti képviselő is.

A Jobbik azt írta: a Fidesz végérvényesen elbukta a csatát az Európai Bizottsággal szemben.

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője úgy fogalmazott: Orbánék nem tudták megakadályozni, hogy az unió megvédje az adófizetők pénzét.

A Párbeszéd szerint az EU Bíróság döntése után áprilisban már az uniós forrásokról is döntenek a választók.

A kormánypártok balatonfüredi frakcióülése előtt a Fidesz kommunikációs igazgatója, Hollik István arról beszélt, hogy a bírósági döntés egy politikai nyomásgyakorlás része.

Azért támadnak most bennünket, azért próbálnak nyomás alá helyezni, mert mi elfogadtuk a gyermekvédelmi törvényt. De az EU Bíróságának döntése ellenére, a jogállamisági klauzula elfogadása ellenére mi továbbra is úgy gondoljuk – és ebből nem fogunk engedni, bármilyen nyomásgyakorlás is jöjjön Brüsszelből –, hogy a magyar gyerekek neveléséről,

a magyar gyermekek szexuális neveléséről a magyar szülők és a magyar emberek fognak dönteni”

– jelentette ki.

A politikus leszögezte, hogy a kormánypártok a magyar emberek véleményét fogják figyelembe venni, nem pedig Brüsszelét.

 

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt van Oroszország váratlan katonai lépése

origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

borsonline.hu

Itt az újabb sokk: Katalin hercegné után újabb közönségkedvenc híresség jelentette be, hogy rákkal küzd

ripost.hu

Egy ország kapott szívéhez a gyásztól: elhunyt a népszerű műsorvezető

vg.hu

Brutális baleset Baltimore-ban: több kilométeres híd omlott össze – videó

origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

travelo.hu

Ezeket a magyarországi kegyhelyeket látnod kell

ripost.hu

Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

„Tíz százalék esélyt adtak Petinek a túlélésre” - köhögött, majd mindkét lábát amputálni kellett

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-