2 éve

Nacsa Lőrinc: Pofátlanság, hogy a jobbikos magasabb munkabérrel kampányol

A kormánypártok álságosnak tartják, hogy az a Bíró László beszél a munkahelyekről, aki a hírek szerint a saját dolgozóit megfélemlíti és kisemmizi.

Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt frakciószóvivője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján úgy vélekedett: a szerencsi időközi választáson induló „baloldali” jelölt „pofátlan módon” azzal kampányol, hogy magasabb munkabért és jobb munkakörülményeket kellene biztosítani az embereknek. Az ellenzéki politikus szerdán is ebben a témában osztott meg egy „álszent bejegyzést” a közösségi oldalán – tette hozzá.

Nacsa Lőrinc álságosnak tartotta, hogy az a Bíró László beszél a munkahelyekről, aki a hírek szerint saját dolgozóit megfélemlíti és kisemmizi. Ahelyett, hogy kifizette volna dolgozóit, inkább strómanoknak játszotta át az 50 millió forintos munkahelyvédő támogatással kitömött cégét, a Hegyalja Mix Szociális Szövetkezetet, hogy bedöntsék azt. A hírek szerint a strómanok – akiket Bíró szakértőknek nevezett – egy lakhatásra alkalmatlan romos házba vannak bejelentve. Feladatuk az volt, hogy „elvigyék a balhét” Bíró László helyett. Ezek után senki nem bízhat benne. Felháborító és álságos, hogy Bíró László beszél a munkahelyekről.

A KDNP-s politikus közölte: az antiszemita és cigányellenes jelölt zavaros cégügyeiről egyre súlyosabb dolgok derülnek ki: megfélemlített varrodai dolgozók, a munkabérek visszatartása, fegyverrel való fenyegetőzés, „benyelt” több tízmilliós támogatások, cégek bedöntése és strómanoknak való átjátszása. Az 50 milliós támogatást ráadásul pont a munkahelyek megvédésre kapta, ehelyett strómanjain keresztül „bedöntötte” a céget és kisemmizte a dolgozókat.

Összegzése szerint Bíró László nem munkahelyeket teremtene, hanem tönkretenné azokat, nem bértámogatást adna, hanem visszatartaná a béreket, ahogy ezt tette az általa vezetett szociális szövetkezetnél. Ezért is álságos, hogy Bíró László beszél a munkahelyekről – hangsúlyozta.

Rámutatott: a Fidesz-KDNP mindig is a munkavállalók oldalán állt, a polgári kormány mindig is a munkahelyteremtés kormánya volt. A járvány alatt is az a cél, hogy megvédjék a munkahelyeket és a családok életszínvonalát – mondta Nacsa Lőrinc.

Az előző napon nyilvánosságra hozott uniós migrációs csomaggal összefüggésben megerősítette a kormányzati álláspontot. Úgy fogalmazott: lehet csűrni-csavarni a szavakat, a magyar kormány nagyon régóta határozott álláspontot képvisel, amelyet a magyar emberek jelentős többségének véleménye támaszt alá. Európának nem promotálnia kellene a bevándorlást, hanem megállítani, és a menekültkérelmeket is Európa határain kívül kellene megvizsgálni – közölte, majd kiállt a külső határok fokozott védelme mellett. További felvetésre azt mondta, azt szeretnék, ha a kvóta semmilyen módon nem szerepelne a migrációs csomagban.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!