Létrehozva: 2020.07.25.

A Hitlert méltató DK-s László Imre most színt vallhat

Újbuda Fidesz–KDNP-s önkormányzati képviselői kiállnak a holokauszt áldozatai és az újbudai emberek jó híre, méltósága mellett.

Mivel a baloldal továbbra is hallgat László Imre polgármester Hitlert mentegető felszólalása kapcsán, a kormánypárti képviselők rendkívüli képviselő-testületi ülés összehívását kezdeményezték.

Politikai nyilatkozatban, rendkívüli testületi ülésen ítélnék el a XI. kerület kormánypárti önkormányzati képviselői az olyan kijelentéseket, – közte László Imre DK-s polgármester Hitlert méltató képviselő-testületi felszólalást –, melyek az önkényuralmi rendszerek emberiesség elleni cselekedeteit igazolni törekszenek, ezzel megsértve az áldozatok emberi méltóságát és kegyeleti jogait – értesült a Magyar Nemzet. A Jankó István és Szabó László, a Fidesz–KDNP önkormányzati képviselői által jegyzett dokumentumban az őket megválasztó újbudai emberek jó hírének biztosítására is különös hangsúlyt fektetnek. Elengedhetetlennek tartják, hogy a kerület lakosságát ne kapcsolják össze a DK-s polgármester, László Imre nácizmust mentegető kijelentésével. A tervezetben külön kiemelik, hogy az önkormányzat mellett az újbudaiak is elhatárolódnak minden ilyen típusú megnyilatkozástól. Egyúttal vitathatatlannak és megkérdőjelezhetetlennek tartják az emberek egyenjogúságát és az emberi méltóság egyetemlegességét.

A Fidesz–KDNP önkormányzati képviselői a lehető legkorábbi, hétfői időpontot kérték László Imre baloldali polgármestertől az ülés összehívására és a politikai nyilatkozat sürgős jelleggel történő megtárgyalására, mivel a sorozatos, kerületet ért támadások és a hosszú hallgatás egész Újbudára rossz hatással van. A rendkívüli ülés lehetőséget ad a teljes képviselő-testület és a vállalhatatlan kijelentéseket tevő László Imre polgármester számára is, hogy hitvallást tegyen az alapvető emberi jogok mellett.

A Hitlert méltató DK-s politikus kijelentését pártja nem elítélte, hanem mentegette (Fotó: MTI)

Amint arról a Ripost is beszámolt: néhány héttel ezelőtt Adolf Hitler munkásságát méltató kijelentéssel sokkolta nemcsak az Újbudaiakat, de az egész országot a XI. kerület Momentum–DK–MSZP–Párbeszéd–LMP támogatásával megválasztott polgármestere, László Imre.

A történteket tovább súlyosbítja, hogy a gyurcsányista politikus közfeladat ellátása közben, a képviselő-testületi ülésen méltatta a nemzetiszocialista diktátort. Az is több mint kellemetlen volt, hogy a DK-s politikus Nelson Mandelát összekeverte Josef Mengelével, az auschwitzi haláltábor náci orvosával.

A városatyától a mai napig nem határolódott el a baloldal, ezt pedig elfogadhatatlannak tartják a Fidesz–KDNP kerületi képviselői.

A kijelentést követően többször hangot adott szilárd álláspontjának Simicskó István, Újbuda országgyűlési képviselője is, aki hangsúlyozta, vállalhatatlan a kerületvezető kijelentése, nem lehet pozitív példákat felsorolni Hitler életéből. A kerület országgyűlési képviselőjeként különösen szomorúnak tartja, hogy László Imre polgármester, aki az „önkormányzat arca” is egyben, ilyen megdöbbentő állításokat tesz, úgy véli, a közéletbe nem való az a politikus, aki nem tiszteli a választóit, az embereket.

A botrányos, vállalhatatlan kijelentések miatt a kormánypárti politikusok mellett számos közéleti személyiség, vallási vezető, sőt ellenzéki politikus is határozott véleménynyilvánítással élt, hangsúlyozva, a kijelentés súlya túlmutat a bocsánatkérés keretein. Magyarország Alaptörvényében is szerepel, hogy a véleménynyilvánítás szabadságának a gyakorlása nem irányulhat mások emberi méltóságának, nemzeti, etnikai, faji vagy vallási közösségek méltóságának megsértésére.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Rendkívüli: ezt lépi a kormány a háborús üzemanyagárak miatt!

origo.hu

Meghökkentő videó jelent meg Putyin rettegett szövetségeséről

borsonline.hu

„Azt hittem, másnapos vagyok” – Viszketés jelezte, hogy rákos lett a fiatal férfi

vg.hu

Benzinárstop: az olcsó üzemanyag jöhet, az üres töltőállomás nem

ripost.hu

Elképesztően gondolkozik magáról 3 csillagjegy, ők nem kérnek bocsánatot

vg.hu

Megkérdezték a magyar fiatalokat, milyen autót vennének – nem erre a válaszra számítottak

origo.hu

Több idős nő is felébredt a halottasházban - horrorfilmbe illő események játszódtak le

astronet.hu

Heti szerelmi horoszkóp 2024. április 20-26.: Nehézségeket jeleznek a bolygók

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

origo.hu

Gáspár Győző rendkívüli hírt jelentett be, erre senki sem számított - videó

ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

ripost.hu

Akik nem ismernek félelmet: ez a 3 csillagjegy a legbátrabb mind közül

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

HARCÉL

Kovács Zoltán: Magyarország tekintélyének, becsületének és intézményrendszerének megvédése kötelességünk

POLITIK

Tüntetéshullám az amerikai egyetemeken

POLITIK

14 év alatt négyszeres lett a bölcsődei dolgozók bére

POLITIK

Drasztikus megszorítások várhatók Németországban

POLITIK

Orbán Viktor: A magyar jövőt tehetséges fiatalok írják

POLITIK

Hídpénzbotrány: Így juthatott vissza a pénz a Városházára

POLITIK

Karácsony elismerte, hogy sok kérdésben kamuzott

POLITIK

Ma tartja utolsó beszédét Brüsszelben Ursula von der Leyen