3 éve

Így üzentek a panellakók, akiknek gondjuk volt a szomszéddal

Sokszor meggyűlik a szomszédok baja egy-egy notórius falfúróval, kutyatulajdonossal, üvöltő gyerekkel, a liftben szükségét végző lakóval. A panelben lakók sokszor alig ismerik egymást – de ott van az üzenőfal!

Szinte minden lakóközösségben van egy-egy problémás szomszéd. A folyamatos fúrás-faragás és kopácsolás, a szűnni nem akaró lakásfelújítás, a részegen a liftbe vizelő lakó utáni bűz ugyancsak felnyomja a vérnyomást. Hát még, amikor üvölt, dobog a gyerek, vég nélkül ugat a bezárt ajtó mögött a kutya! Az együttélés szabályai ellen vétőket a közösség próbálja megnevelni, és mivel sosem lehet tudni, ki mikor van otthon – meg aztán szemtől szemben könnyen veszekedéssé fajulhat a konfliktus – a lakók az üzenőfalon keresztül nevelik egymást. Valaki szóvá teszi a problémát, más válaszol rá, megint más csatlakozik… Ilyen (is) a panel közösségi élete.

Fotó: Ripost

Egy sokemeletes panelban Zsolt előre szólt a többi lakónak, hogy polcokat szerel fel, ezért egy rövid ideig kopácsolni fog késő délután. Hamarosan megérkezett a válasz: a házirend szerint csak délután 2-ig lehet fúrni-faragni. A megértőbb lakók azonban kiálltak Zsolt mellett.

Egy magasház 10. emeletén élő lakó kiplakátolta a lépcsőházban, hogy lakásfelújítást tervez a nyár közepétől egészen ősz végéig. A 4 hónaposra tervezett munkálatok miatt kiakadtak a szomszédok.

Nyilván indulatokat szül, ha a szomszéd rongál, de ha a többiek által gondozott virágokat töri le, számíthat az egész közösség haragjára. A kulturált stílus azonban a tacepaón is kívánatos, hívja fel a figyelmet egy másik lakó, és szívecskével zárta válaszát, nehogy azt gondolják, a rosszindulat beszél belőle.

Aki nem dohányzik, azt irritálja, ha cigiszag van a lépcsőházban. Joggal akad ki tehát. Az is jogos kérdés viszont, hogy vajon a bagós a saját erkélyéről is kitiltható-e.

Vannak, akik nem szöveggel, hanem rajzokkal üzennek. A történet tanúsága szerint a pálcikaember feltakarít a saját kutyája után, feltehetően nem úgy, mint az, akinek címezték a dorgálást.

Vannak lényegretörő üzenetek, amik tömören megfogalmazzák a problémát és annak lehetséges megoldását. Agresszív, ám hatásos a bányászengedéllyel nem rendelkező gyerek rendreutasítása, mindamellett vitatható, helyénvaló-e pedagógiai szempontból.

Nincs annál idegesítőbb, mint amikor beállnak a szokásos parkolóhelyünkre és körözni kell a háztömb körül! Ez a lakó úgy vélte, mások vendégei törnek borsot az orra alá. S ki tudja, lehet, hogy ráadásul tetszik neki a szomszédasszony...

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kétségbeesve üzent a megvert Opitz Barbinak az apja

origo.hu

Itt a vég: teljes ukrán megsemmisülés

borsonline.hu

A legnagyobb titokban fogott össze Vilmos herceg és Harry: Diana ügyében intézkedtek

mandiner.hu

Josep Borrell: Nem vagyok optimista azzal kapcsolatban, hogy mi fog történni Ukrajnában a nyáron

ripost.hu

Suhajda Szilárd özvegye megható üzenetet tett közzé

hirtv.hu

A Sevilla nyerte a budapesti El-döntőt

origo.hu

Lányával vetkőzött a Spice Girls énekesnője - fotók

mindmegette.hu

5 brutál finom zöldséges smoothie, hogy jól induljon a nap!

ripost.hu

Szandi gyászol: „Amikor megkaptam a hírt, hosszú percekig sírtam”

ripost.hu

Késelés után kokain, óriási bajban van a világsztár

mandiner.hu

Itt a Mandiner elképesztő nyári előfizetési akciója!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

HARCÉL

Videóriport: így néz ki ma a román nacionalisták által megszentségtelenített úzvölgyi temető

POLITIK

Lakásból lopták ki Újpesten Lufit, a kiskutyát, a rendőrség nyomoz

POLITIK

A magyar katonák helyt álltak Koszovóban

POLITIK

Karácsony belesodorna minket a háborúba

HARCÉL

Von der Leyen azt javasolja az ukránoknak, hogy állítsák le a Barátság vezetéket Magyarország felé

POLITIK

Így fosztanák meg hazánkat az uniós elnökségtől

POLITIK

Elon Musk szerint Kína és az USA ikertestvérek

POLITIK

Kína már több harci drónt exportál, mint az USA