Létrehozva: 2019.07.08.

Karácsony városvezetés helyett "forradalmat" ígér

Én nyugalmat akarok, és megvédem a várost. Karácsony Gergely (Gyurcsány nyomán) tüntetést, "forradalmat", szakadatlan háborúskodást ígér - írja nyílt levelében Tarlós István.

Én nyugalmat akarok, és megvédem a várost. Karácsony Gergely (Gyurcsány nyomán) tüntetést, „forradalmat”, szakadatlan háborúskodást ígér. Ráerőltetné a városlakókra a feszültséget. Karácsony gerillaharcról álmodik – kezdi a Magyar Nemzetben megjelent nyílt levelét Tarlós István.

Budapest főpolgármestere írásában kifejti, Karácsony Gergely a saját személyisége és teljesítménye bemutatása helyett mintha valami kormánypárttal szembeni „budapesti demonstráció” tervével és reményével bizakodna sikert elérni. (…) „Nem velem szeretné összemérni magát – állítja Tarlós István –, hanem szinte kizárólag a Fidesz relatíve szerényebbnek mondott fővárosi népszerűségére kíván építeni, engem valami népnyúzó rezidensnek feltüntetve.”

Rögeszméje, hogy a főpolgármester-választás egy szabadságharc

A főpolgármester szerint ilyesmi egyáltalán nem idegen Gergely természetétől. „Mindennap fel akarja szabadítani a szerinte rabigában sínylődő fővárosiakat. Az a rögeszméje, hogy a főpolgármester-választás egy szabadságharc. Mint 1703, 1848, 1956. Õ pedig Rákóczi, Kossuth és Pongrátz Gergely reinkarnációja. Városvezetés helyett forradalomfélével fenyegetőzik.”

Tarlós hangsúlyosan szól arról, hogy Karácsony nem beszél Budapest tényleges problémáiról, valószínűleg mélységében nem is ismeri azokat. A lényeg, hogy Gyurcsány irányíthassa. Gyurcsány Ferenc mindenáron vissza akarja szerezni a hatalmat, a történetnek ez a lényege, a többi halandzsa.

A főpolgármester szerint az ellenzéki főpolgármesteri kampánynak három fő eleme van. „Az egyik, hogy engem nettó fideszes végrehajtó emberként jellemeznek. A másik a budapesti „szabadságharc” kényszerképzete. Ezzel kényszerzubbonyt lehet nyerni a tárgynyeremény-sorsoláson. A harmadik az nehéz ügy. El kellene hallgatni, de legalábbis bagatellizálni Karácsony fővárosi képviselői szereplését, főképpen pedig rizikós zuglói ügyeit.”

Nagy a homály a zuglói ügyek körül

 „Miként gondolják megoldhatónak, hogy három hónapon át Zuglóról meg se kelljen szólalni? – kérdezi Tarlós. Úgy véli, több mint érdekes, hogy Karácsonynak „semmi köze” sem a saját előterjesztéséhez, sem a saját szavazatához, sem a saját aláírásához, sem a saját szerződéseihez. a főpolgármester szerint ez vicc, és úgy jogilag, mint politikailag értelmezhetetlen. A menekülő róka valóságos mongúz hozzá képest.

Tarlós szerint nagy a homály Karácsony körül. „Bejelenti, hogy Zuglóban „piszkos alkuk” vannak. A kisebbségben lévő fideszeseket lemaffiázza, egyben az őt jelölő MSZP-t a Fidesszel való összejátszással vádolja meg. A „piszkos” szerződést ellenvetés nélkül (!) aláírja. Közli, hogy semmi köze ahhoz, amit aláírt.”

Tarlós később hozzáteszi: „Karácsony helyében hallgatnék egy olyan Zugló vezetőjeként, ahol egyszer csak tréningruhában nyomtalanul eltűnnek képviselők, ahol még a szocialisták szerint is kezelhetetlen állapotok vannak."

A vitától nem zárkózom el

Vitától elvileg ab ovo nem zárkózom el – írja Tarlós, de nem az ő szabályaik szerint. (…) „Ha lesz is értelme vitának, az csakis előre nem egyeztetett fővárosi és zuglói témákban, és „face to face” közreműködő nélkül. A felkészültség csak így mérhető le.” (…)

„Igazán sok választást nyertem 30 év alatt, és nem szenvedek kóros hatalommániában - írja a főpolgármester. - Ha a nép Karácsonyt választja, én gratulálni fogok neki, sok szerencsét kívánok (amire talán szüksége lesz), és szívfájdalom nélkül elmegyek. Ez esetben azonban a levegőben van a kérdés, hogyan folytatja a város.

Végezetül Tarlós azzal zárja nyílt levelét: „Arra aspirálok, hogy teljesítményekről, budapesti és zuglói történésekről beszéljünk. Azt se radírozzuk ki az emlékezetekből, hogy 2019-ben épp Brüsszelből Budapest kapta az Európa legjobb úti célja kitüntető díjat. Az a Budapest, amit Karácsony szerint ’tönkretettünk’.”

Ez is érdekelhet

origo.hu

Hogy lehet azonos neve egy magyar és egy olasz városnak?

origo.hu

Már szégyelli egymást Tóth Andi és Marics Peti?

metropol.hu

Megnyugodhat a Liverpool, Szoboszlaiék Klopp után is biztos kezekben lesznek

magyarnemzet.hu

Von der Leyen bejelentésére senki sem számított – nem örül neki Ukrajna

ripost.hu

Imádják az emberek Berki Mazsi legújabb fotóját, nem akárkivel látható rajta

hirtv.hu

Innovációs Tudáspark épül Kecskeméten + videó

origo.hu

Újabb háború robbanhat ki Oroszország miatt

mindmegette.hu

Mit főzzek a hétvégén? 11 tuti tipp a szombat-vasárnapi ebédhez

life.hu

Nem csak a tűrőképességeden múlik, hogyan éled meg a havivérzéssel és a PMS-sel járó fájdalmakat (hirdetés)

kemma.hu

Szörnyű hírt kaptunk az 5 éves, koponyaműtét előtt álló Kingáról

life.hu

A hüvelyflóra sokszínűsége: a mikrobiomunk egyéni mintázata (hirdetés)

ripost.hu

„Építsenek neki szobrot” – Sallai nevétől hangos Németország

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-