Létrehozva: 2019.05.24.

Orbán Viktor: Mindnyájunknak menni kell, így én vasárnap estig kampányolni fogok

Ma már egyre többen és nyíltan mondják azt, hogy Magyarországnak volt igaza a migráció kérdésében - jelentette ki a miniszterelnök a HírTV Magyarország élõben címû mûsorában.

Európában egyre többen gondolják azt, hogy a bevándorlást meg kell állítani, a terrorizmust pedig nem szabad beengedni, mert az Európai Uniónak a biztonságra kell épülnie - mondta Orbán Viktor. A miniszterelnök hozzátette:

ezért is fontos, hogy a hétvégén minél többen menjenek el szavazni. A bevándorláspárti erők óriási erőkkel kampányolnak, ők elmennek szavazni, legyünk ott mi is ! - mondta Orbán Viktor az interjúban.

A legutóbbi európai választás az európai migránsválság látványossá válása előtt volt, azóta minden megváltozott, mert a bevándorlás és a migráció mindent átalakított – mondta a miniszterelnök.

A mostani választásnak  az a fő kérdése, hogy bevándorláspárti politikusok vezetik-e Európát, vagy bevándorlásellenesek, Európa megmarad-e Európának és az európaiaké marad-e – tette hozzá.

Most már sokan nekünk adnak igazat, azért mert 2015-ben nem adtuk meg magunkat, nem tettük lábhoz a fegyvert és véget vetettünk a migránsinváziónak. Az első nehéz időszakot túléltük, amikor senki nem adott nekünk igazat.

Az európai emberek egyre nagyobb része kiáll amellett, hogy Európa maradjon meg az európaiaké, őrizzük meg a közbiztonságot, a terrorizmust ne engedjük be, ne engedjünk be senkit ellenőrzés nélkül a határokon, és maradjon minden európai ország olyannak, amilyenné a kultúrája teszi, egy erőszakos külső invázió ne változtassa meg az életünk kereteit.

"Ez a hangulat most közel van a többséghez, de minden csak vasárnap este derül ki"

- mondta a miniszterelnök.

Orbán Viktor szerint senki se higgye el a felméréseket, tiszteletlenség lenne azt mondani, hogy egy választás lefutott. Ez a politikai ravaszkodás kategóriájába tartozik, hogy előre lefutottnak tekintik egyesek a voksolást. A választást addig nem nyerte meg senki, amíg nem zárták le az urnákat – mondta a kormányfő, majd hozzátette, hogy az esélyt nekünk kell beváltani.

Rocky Balboa mondta, hogy mindig a végén van vége, mindnyájunknak menni kell, így én is egészen vasárnap estig kampányolni fogok

– hangsúlyozta a kormányfő.

 

A kormányfő szerint nemcsak az európai parlamentre kell összpontosítani, hanem arra is, hogy a voksolás megerősíti, vagy pedig meggyengíti a hatalmon lévő kormányokat. Ennek azért van jelentősége, mivel az unió legfontosabb szerve a tanács, amiben a miniszterelnökök ülnek, és a döntéseket ők hozzák – tette hozzá.

 

Ez a tanács fog dönteni az unió leendő vezetőjéről, és ez a vita már jövő kedden este megkezdődik, és ott, hogy kinek milyen súlya van, az a vasárnapi választáson múlik.

Ha erős felhatalmazást kapok, akkor a tanácsban is jóval nagyobb befolyással bírok a döntésre. Akkor tudok gazdálkodni az emberek bizalmával, ha megkapjuk azt – mutatott rá a miniszterelnök.

Orbán Viktor szólt arról is, hogy az elmúlt napokban láttak napvilágot azok az adatok, amik azt mutatták, hogy mennyit költenek a nyugat-európai országok a migránsokra. Világosan kiderült, hogy a migráció anyagilag megroppantaná Magyarországot – tette hozzá.

El kell érni, hogy a következő uniós ciklusban ne a migránsokra, hanem a családtámogatásokra és a fejlesztésekre költsék az uniós forrásokat

– mondta a kormányfő.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Litvánia felrobbantaná a krími hidat, az oroszok erősen reagáltak

origo.hu

Drámai következményekkel járhat a NATO-főtitkár kijelentése

metropol.hu

A 80'-as években minden asszony belé volt szerelmes - felismerhetetlen lett a filmcsillag

magyarnemzet.hu

Megszólaltak a szemtanúk a bőnyi iskolában történt késelés után + videó

metropol.hu

„Senki nem segített” - ököllel ütötték a 26 éves Csengét az 1-es villamos megállójában

magyarnemzet.hu

Az amerikaiak többségének nem tetszik, ami Trumppal történik

origo.hu

Megdöbbentő fotóval sokkolta az embereket Vilmos herceg

mindmegette.hu

Ma ünnepli születésnapját Borbás Marcsi: legjobb receptjeivel köszöntjük

ripost.hu

„Az életem leckéje volt” - Mohamed Fatima egy év után törte meg a csendet a Fekete Vonat botrányról

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Heti Top5: Összejött a Házasság első látásra két sztárja, Manuel kiverte a biztosítékot

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

HARCÉL

Kovács Zoltán: Magyarország tekintélyének, becsületének és intézményrendszerének megvédése kötelességünk

POLITIK

Újabb atomfegyverkezés kezdődhet Európában

POLITIK

Zavaros mesével rukkolt elő Karácsony

POLITIK

Menczer Tamás: Magyar Péter hazatért a baloldalra, oda, ahová való

POLITIK

Mi vezethet nukleáris háborúhoz?

POLITIK

Egyre durvuló palesztin-párti tüntetések Nyugat-Európában is.

POLITIK

Kijev polgármestere szerint korrupt az ukrán kormány

POLITIK

Kínai kémbotrány Németországban