3 éve

Hazudik a Wall Street Journal és az Átlátszó

Hamis cikknek nevezte David Cornstein budapesti amerikai nagykövet az ATV-nek a Wall Street Journal cikkét, amely szerint az amerikai kormányzaton belül elõkészületek zajlanak arra, hogy szankcionálják Mészáros Lõrincet - írja az Atv.hu.

Az amerikai nagykövet az ATV Egyenes Beszéd című műsorának adott exkluzív interjút. Ebben a műsorvezető rákérdezett a Wall Street Journal és az Átlátszó közös cikkére, amely szerint az amerikai kormányzaton belül előkészületek zajlanak arra, hogy a Globális Magnyitszkij-törvény (Global Magnitsky Act) alapján szankcionálják Mészáros Lőrincet, és a kormányzati illetékesek látókörében van még Tiborcz István, a miniszterelnök veje, és Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője is.

Cornstein az Egyenes Beszédnek azt mondta: az Amerikai Egyesült Államok nem fenyeget embereket szankciókkal.

Kivetnek vagy nem vetnek ki szankciókat, de nem fenyegetnek azzal.

A nagykövet azt is cáfolta, hogy ilyen terv lenne. Ilyen szankciókról nem hallott egészen a Wall Street Journal cikkéig.

A nagykövet hamis cikknek nevezte a Wall Street Journal írását.

Mint mondta, ha lenne gyanú arra, hogy ilyen szankciók vannak előkészülőben, nem hiszi, hogy a Trump-Orbán találkozóra sor került volna. Hozzátette: az amerikai pénzügyminisztérium, és nem a Fehér Ház dolga, hogy ilyen szankciókat vessenek ki. A nagykövet azt mondta, ez egy téves cikk.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!