Létrehozva: 2019.05.13.

Aljas módon visszaéltek Szikora Robi nevével

Ordas hazugsággal próbál meg kormányváltásra buzdítani az egyik internetes oldal, amely "Szikora Robi megrendítõ bejelentést tett" címmel tett közzé írást - adta hírül a PestiSrácok.hu.

A hazug írás az énekes nevében arra szólítja fel az olvasókat, hogy legyenek bátrak és merjenek változtatni a mostani “drámai” helyzeten, mondván Szikora is “csalódott a Fideszben”.

 

A PestiSrácok.hu megkeresésére az R-GO frontembere elmondta: a portál légből kapott információt tett közzé, ami csupán az újságíró fantáziájának szüleménye. Hozzátette:

őszintén megdöbbent azon, hogy kormányellenes cikkhez használták fel az ő ismertségét, mellyel valószínűleg Tarlós István esélyét akarták rontani a főpolgármesteri székért vívott küzdelemben.

Sikerült alulmúlnia a hazai fake news portálok egyik gyöngyszemének azt az ellenzéki szintet, ami már egyébként is leginkább a Mariana-árok mélységére hajazott. A Ma-reggel.me Szikora Róbert nevében olyan írást tett közzé, amelyben egyebek mellett az olvasható, hogy mennyire drámai a mai magyarországi helyzet, így az egészségügy, az oktatás és a nyugdíj, illetve a fizetések tekintetében.

A cikkben megjelenő tartalom szerint az énekes arra buzdít mindenkit, hogy gyermekeik jövője miatt vállalják fel véleményüket, merjenek “bátrak lenni” és változtatni a Fidesz hatalmának megtörése érdekében. Állítólag ezért szólal meg maga Szikora Róbert is, aki szerint a probléma “mi magunk vagyunk”, mert csendben tűrik az elnyomó zsarnokságot.

A PestiSrácok.hu megkereste Szikora Róbertet, aki elmondta, hogy

az egész cikk “légből kapott valótlan állításhalmaz”, és természetesen megteszi a szükséges jogi lépéseket.

Az énekes felháborítónak tartja, hogy a nevével, fotójával visszaélve a portál hamis tartalmat közöl, ami ráadásul igencsak ellentétes azzal a soha nem titkolt világnézettel, amit ő képvisel. A Csikidam stílus magyarországi megteremtője sosem rejtette véka alá, hogy nemzeti érzelmű, istenfélő ember, a politikai acsarkodás pedig mindig távol állt tőle.

Szikora a PestiSrácoknak elmondta, hogy a cikk megjelenésének apropója véleménye szerint valószínűleg a főpolgármester-választáshoz kapcsolódik, melynek az az előzménye, hogy a Budapest dal 2019 elnevezésű zenei pályázat különdíját ő vehette át. Az elismerést Tarlós István főpolgármester ajánlásával Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes adta át Robinak.

Nagy harc megy a főpolgármesteri címért, talán jó ötletnek tartották, hogy engem használjanak fel arra, hogy Tarlós Istvánon üssenek egyet. Lehet, azt gondolták, hogy azért kaptam meg a díjat, mert jó kapcsolatban vagyok a főpolgármesterrel, így ha azt sejtetik, hogy én is elégedetlen vagyok a kormánnyal, akkor az Tarlós István esélyét is ronthatja. Nem tudok más magyarázatot a cikk megjelenésére - fogalmazott az énekes, hozzátéve, hogy

már gyermekkora óta elkötelezett a nemzeti oldal felé.

"A kommunista időkben születtem, de nálunk akkor is ott volt a Szent Korona, a Szűz Mária és a Nagy-Magyarország képe, csakúgy, ahogyan a családom, én is mindig tudtam, hova tartozom. Sosem tagadtam meg az istenhitemet, valamint azt, hogy elkötelezetten szeretem a hazámat. Ezért is döbbentem meg ezen a nekem tulajdonított írásnak, amire egyébként baráti házaspár hívta fel a figyelmemet, akik szintén értetlenül olvasták, hogy a kormány leváltására buzdítanám az embereket. És méltatlannak tartom, hogy egy fake news portál ilyen cikket leközölhet rám hivatkozva, ami talán a rajongóimra is hatással lehet, ha még a barátaimat is elbizonytalanítja."

Az R-GO frontembere hozzátette: ő ezután is ugyanazokat az értékeket fogja képviselni, amiket eddig, és megteszi a szükséges jogi lépéseket a portállal szemben.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ezeket a gumikat messziről kerülje el, ha nyári szett vásárlását tervezi!

origo.hu

Kiskorú veszélyeztetése és személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt feljelentést tettek Varga Judit interjúja után

borsonline.hu

Itt az újabb sokk: Katalin hercegné után újabb közönségkedvenc híresség jelentette be, hogy rákkal küzd

vg.hu

A Richter bevétele 10 százalékát fordítja kutatás-fejlesztésre, meg is van az eredménye

ripost.hu

Kiderült Szoboszlai titka: rászokott a különleges piára

mandiner.hu

Magyarország egyik legismertebb médiaszemélyisége is kiáll Varga Judit mellett

origo.hu

Az ajtónak vágta Magyar Péter a terhes Varga Juditot

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. március 20.: a Bika bízzon magában, a Bak nézzen az álarc mögé

ripost.hu

Súlyos betegségéről beszélt a gyönyörű magyar műsorvezető: „Alig állok a lábamon és mindenem fáj”

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

ripost.hu

Egy ország kapott szívéhez a gyásztól: elhunyt a népszerű műsorvezető

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-