Menczer Tamás: Az emberek azt várják a vezetőiktől, hogy védjék meg őket!

POLITIK
Létrehozva: 2017.02.18.

Elképesztő, hogy miben más a magyar Nutella!

Dagad az élelmiszerbotrány! Nem csak a nálunk kapható Coca-Cola rosszabb minõségû Nyugat-Európában árusított társánál, a gyerekek kedvence, a Nutella sem az igazi.

Szerző Ripost

Sajnos hígabb, vacakabb a magyar Nutella! Bár összetételében ugyanaz, a minősége mégis más, feltehetően az összetevők származási helye és a gyártási technológia miatt.

Egy szlovák felméréssel indult

Már a politikusok is beszálltak abba a botrányba, amit a szlovák élelmiszerfelügyelet robbantott ki szerdán: a multinacionális élelmiszergyártók silányabb minőségű termékeket kínálnak Európa keletre eső felén, mint a nyugatin. Lázár János, a miniszterelnökséget vezető miniszter kijelentette: megdöbbentő és példátlan, hogy

szemetet akarnak eladni országunkban!

Azt javasolja, hogy bojkottáljuk a silányabb termékeket.

Ahogyan arról a %Ripost% is beszámolt: a cseh és a magyar vizsgálatok is arra az eredményre jutottak, hogy számos termék magyarországi minősége rosszabb, mint a német, illetve az osztrák. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) igazgatóhelyettese, dr. Nagy Attila visszautasította a gyártók érvelését, miszerint a különböző nemzetek ízléséhez igazítják termékeiket. Szó sincs erről! A pénzről van szó: a miénkből kispórolják a drágább alapanyagokat.

Utánanézünk, mi a helyzet a Nutellával. Kiderült: Ausztriában az olasz gyártmányt árusítják, míg Magyarországon a lengyelt. Amint azt a NÉBIH vizsgálata megállapította: „A közkedvelt Nutella kenhető kakaós mogyorókrém esetében is az állomány volt eltérő, a magyar termékminta kevésbé lágy, kevésbé jól kidolgozott volt az osztrákhoz képest…”

Sokkal jobb az osztrák Nutella, mint a magyar

– állítja Szabó Krisztián élelmiszermérnök. Az élelmiszermérnök meglepő dolgokat mondott a magyar Nutelláról, a részleteket a szombati Ripost napilapban olvashatja.

A Nutella gyártója, a Ferrero Magyarország Kft. cáfolni igyekszik, mint a %Ripost% kérdéseire írták: „Minden alapanyagot központilag, egységesített vállalati követelményeknek megfelelően minősítenek és választanak ki magasan képzett munkatársaink.”

A Nutella összetevőiről, és arról, hogy mitől krémes, szintén a szombati Ripost napilapban olvashat, mint ahogy megnézheti azt is, ahogy összehasonlítottunk egy osztrák és egy magyar Nutellát!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek