RETRO RÁDIÓ

Elképesztő, hogy miben más a magyar Nutella!

Elképesztő, hogy miben más a magyar Nutella!
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2017. 02. 18. 07:30

Dagad az élelmiszerbotrány! Nem csak a nálunk kapható Coca-Cola rosszabb minõségû Nyugat-Európában árusított társánál, a gyerekek kedvence, a Nutella sem az igazi.

Sajnos hígabb, vacakabb a magyar Nutella! Bár összetételében ugyanaz, a minősége mégis más, feltehetően az összetevők származási helye és a gyártási technológia miatt.

Egy szlovák felméréssel indult

Már a politikusok is beszálltak abba a botrányba, amit a szlovák élelmiszerfelügyelet robbantott ki szerdán: a multinacionális élelmiszergyártók silányabb minőségű termékeket kínálnak Európa keletre eső felén, mint a nyugatin. Lázár János, a miniszterelnökséget vezető miniszter kijelentette: megdöbbentő és példátlan, hogy

szemetet akarnak eladni országunkban!

Azt javasolja, hogy bojkottáljuk a silányabb termékeket.

Ahogyan arról a %Ripost% is beszámolt: a cseh és a magyar vizsgálatok is arra az eredményre jutottak, hogy számos termék magyarországi minősége rosszabb, mint a német, illetve az osztrák. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) igazgatóhelyettese, dr. Nagy Attila visszautasította a gyártók érvelését, miszerint a különböző nemzetek ízléséhez igazítják termékeiket. Szó sincs erről! A pénzről van szó: a miénkből kispórolják a drágább alapanyagokat.

Utánanézünk, mi a helyzet a Nutellával. Kiderült: Ausztriában az olasz gyártmányt árusítják, míg Magyarországon a lengyelt. Amint azt a NÉBIH vizsgálata megállapította: „A közkedvelt Nutella kenhető kakaós mogyorókrém esetében is az állomány volt eltérő, a magyar termékminta kevésbé lágy, kevésbé jól kidolgozott volt az osztrákhoz képest…”

Sokkal jobb az osztrák Nutella, mint a magyar

– állítja Szabó Krisztián élelmiszermérnök. Az élelmiszermérnök meglepő dolgokat mondott a magyar Nutelláról, a részleteket a szombati Ripost napilapban olvashatja.

A Nutella gyártója, a Ferrero Magyarország Kft. cáfolni igyekszik, mint a %Ripost% kérdéseire írták: „Minden alapanyagot központilag, egységesített vállalati követelményeknek megfelelően minősítenek és választanak ki magasan képzett munkatársaink.”

A Nutella összetevőiről, és arról, hogy mitől krémes, szintén a szombati Ripost napilapban olvashat, mint ahogy megnézheti azt is, ahogy összehasonlítottunk egy osztrák és egy magyar Nutellát!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.