FÜLES

Szerző L.A.

Létrehozva: 2024.09.30. 16:30

Károly király végre felfedte, miért töltötte II. Erzsébet királynő az utolsó napjait Balmoralban

A király végre elmondta az igazat.

III. Károly király elárulta, hogy II. Erzsébet királynő miért döntött úgy, hogy az utolsó napjait a királyi család skóciai kastélyában tölti.

Platinum Jubilee
Balmoralban töltötte élete utolsó napjait II. Erzsébet királynő  Fotó: Northfoto

A skót parlament 25. évfordulója alkalmából tartott holyroodi beszédében Károly kiemelte: Skócia „egyedülállóan különleges hely a családja szívében”, és édesanyja itt akart meghalni – írja a Metro.

A néhai édesanyám különösen nagyra értékelte a Balmoralban töltött időt, és ott, a legkedveltebb helyeken választotta meg utolsó napjait

– mondta az uralkodó.

A királynő hagyományosan az aberdeenshire-i Balmoral kastélyban töltötte a nyarat, ahol 96 éves korában, 2022. szeptember 8-án halt meg. Anna hercegnő elmondta, hogy édesanyja arról beszélt korábban, hogy Skóciában halna meg, ahol a legboldogabb volt, de logisztikailag ez bonyolultabb lehet, mintha Londonban vagy Windsorban halna meg.

Egy tavalyi BBC-dokumentumfilmben Anna így fogalmazott:

Azt hiszem, volt egy pillanat, amikor úgy érezte, nehezebb lenne, ha meghalna a Balmoralban. Megpróbáltuk meggyőzni, hogy ennek nem szabadna beletartoznia a döntéshozatali folyamatba. Szóval remélem, hogy végül úgy érezte, hogy ez helyes, ha így érzi jónak.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek