FÜLES

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.08.07.

Különös módszerrel készültek a színészek Herendi Gábor új filmjére

A rendező elképesztő színészekkel és lehengerlő sztorival érkezik még idén. Herendi Gábor Futni mentem című romantikus vígjátéka egy maraton lefutása körül forog, amelyen akarva-akaratlanul a film csaknem minden hőse részt vesz.

Herendi Gábor új filmjének forgatása alatt a főszereplők az elmúlt tíz év legeredményesebb magyar hosszútávfutójával, az olimpikon Csere Gáspárral edzettek, hogy hitelesen játsszák el a maratonfutásra készülő szerepüket - írja a borsonline.hu.

Herendi Gábor új filmje sztárparádét tartogat őszre (Fotó: Vertigo Media)

Egy háromgyerekes özvegy őrült ötlete

A Futni mentem főszereplője a háromgyerekes anya (Udvaros Dorottya), aki férje halála után elhatározza, hogy teljesíti annak utolsó kívánságát, és lányaival (Lovas Rozi, Tenki Réka, Trill Beatrix) váltóban lefutja a maratont. Ehhez egy edzőt (Ember Márk) is felkérnek segítségül. Apró probléma, hogy egyikük sincs fizikálisan és mentálisan felkészülve a futásra. Az anya és lányai mellett ráadásul a rokonokat és barátokat is váratlanul éri a nők lehetetlennek tűnő vállalkozása.

A szervezett futóedzés ötletét Udvaros Dorottya még a film olvasópróbáján vetette fel, nem véletlenül: a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész mindennapjainak is része a testmozgás és örömmel áll ki az aktív életmód mellett.

Csere Gáspár olimpikon készítette fel a Futni mentem szereplőgárdáját (Fotó: Vertigo Media)


Így készült Herendi Gábor új filmje

Az óriási távot teljesíteni akaró anyát és három lányát edzőjükkel egyetemben Csere Gáspár olimpikon készítette fel a futásra. Mivel a színészek eltérő viszonyt ápolnak a futással és a sportolással kapcsolatban, Csere Gáspárnak nem volt egyszerű összeállítania az esztétikus és összeszedett futómozgást. 

Igyekeztem olyan instrukciókat, tanácsokat adni, hogy mindenki a maga szintjéhez mérten tudjon fejlődni.

A Futni mentem kivételes sztárparádét tartogat: Udvaros Dorottya, Lovas Rozi, Tenki Réka, Trill Beatrix és Ember Márk mellett Bányai Kelemen Barna, Csuja Imre, Schmied Zoltán, valamint Gálffi László, Hevér Gábor, Trokán Péter és Csányi Sándor is szerepel, aki tizenegy év szünet után látható ismét mozivásznon, továbbá mások mellett Góg Anikó, triatlon olimpikon, személyi edző is feltűnik.

A Futni mentem november 21-től látható országszerte a mozikban, íme az előzetes:


 


 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek