FÜLES

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.07.21.

Mibe keveredett? Titkos FBI-dokumentumokban tűnt fel a néhai Fülöp herceg neve

Rossz hírű emberekkel hozták összefüggésbe II. Erzsébet királynő férjét.

Kiderült, hogy II. Erzsébet királynő férjének köze volt-e a hírhedt Profumo-ügyhöz az 1960-as évek elején.  Fülöp herceg neve szigorúan titkos FBI-dokumentumokban szerepel. 

Fülöp herceg
Tényleg köze lehetett az ügyhöz? (Fotó: Northfoto)

Az iratokból kiderül, hogy az edinburgh-i herceg személyesen is "kapcsolatban állt" Christine Keelerrel és Mandy Rice-Daviesszel, azzal a két nővel, akik az akkori brit kormányt megbuktató szexbotrány középpontjában álltak. 

A nyilvánosságra hozott dokumentumban Thomas Corbally, egy ipari kémkedésben részt vevő amerikai üzletember, akit az FBI kihallgatott a Warddal való barátságáról, Fülöp herceget is megemlíti vallomásában. Corbally kijelentette, hogy a pletyka szerint Fülöp hercegnek köze lehetett ehhez a két lányhoz - írja a life.hu.

Christine Keeler egy klubban dolgozott, ahol megismerkedett Dr. Stephen Warddal, egy londoni csontkováccsal, aki a kormány vezető tagjainak közvetített lányokat. Christinet Ward mutatta be John Profumo hadügyminiszternek 1961-ben. Keeler és Profumo akkor került a címlapokra, amikor 1962 decemberében a nő barátja hét lövést adott le Ward házára. Kiderült, hogy az akkor 19 éves Keeler lefeküdt a 48 éves, nős John Profumo miniszterrel, a férfi azonban tagadta a viszony.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek