Fanatikus Ukrajna-párti merénylő akarta megölni Donald Trumpot

KÜLFÖLD
FÜLES

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.07.30.

Katalin hercegné és Vilmos herceg szakításától hangos a brit sajtó

A hercegi pár boldog házasságban él 2011 óta, de az ő kapcsolatuk sem volt mindig zökkenőmentes. Katalin hercegné és Vilmos herceg eljegyzés előtti időszakát egy újonnan megjelent könyv boncolgatja, amelyből kiderül, hogy az ő történetük is nehézségekkel teli volt.

Katalin hercegné és Vilmos herceg kapcsolata 2004-ben vált hivatalossá, bár köztudott, hogy korábban is ismerték már egymást. A walesi herceg és hercegné közös útja nem volt problémamentes, 2007-ben még szakítottak is.

Katalin hercegné és Vilmos herceg
Katalin hercegné és Vilmos herceg útjai egy időre külön váltak a korai években (Fotó: Richard Heathcote / Getty Images)

Kezdeti ismerkedés

Robert Jobson szerző új könyvében a hercegi pár kapcsolatának kezdeti időszakait eleveníti fel. Katalin akkor keltette fel először leendő férje figyelmét, amikor egy egyetemi jótékonysági divatbemutatón pikáns ruhában jelent meg a kifutón. S bár sokan úgy tudják, hogy a St. Andrews egyetemen ismerték meg egymást, kiderült, hogy az ő történetük sokkal régebbre nyúlik vissza. Vilmos az Eton nevű iskolába, Katalin pedig Marlborough College-ba járt, amely két iskola diákjai javarészt ismerték egymást. Az egyetem idején eleinte nem érdeklődtek egymás iránt, hiszen Vilmos állítólag egy osztálytársával járt, míg Katalin egy negyedéves joghallgatóval. Az elhíresült divatbemutató után nem sokkal már egy párt alkottak és meghitt hétvégéket töltöttek együtt.

Az egyetem után Katalin egy kiskereskedelmi cégnél vállalt részmunkaidős állást, míg Vilmos a katonai akadémiára iratkozott be. A házasságukkal kapcsolatos hírek ekkoriban kezdtek szárnyra kapni, de ezek ekkor még csak találgatások voltak, sok cikk szólt arról, hogy Vilmos túlságosan is megváratja Katalint.

Katalin hercegné és Vilmos herceg
Katalin hercegné és Vilmos herceg kapcsolata a szakítást követően nagyon megerősödött, harmónikus házasságukat azóta is irigykedve figyeli a világ (Fotó: AFP)

A rázós időszakok próbára teszik őket

2007-ben a szerző szerint egy szívszorító fél órás telefonbeszélgetést követően úgy döntöttek, hogy külön utakon folytatják, amelyet Vilmos kezdeményezett. A pár az eljegyzési interjújuk során később nyíltan vállalta a szakítást, sőt Katalin azt is bevallotta, hogy nagyon szomorú volt akkoriban, de ez a törés erősebb emberré tette őt. Vilmos szerint túl fiatalok és eltérő egyéniségek voltak még, mindkettőjüknek kellett még idő és ez jót tett nekik, hiszen így járhatták ki mindketten a felnőtté válás útját.

A szakítás után mindketten aktív bulizásba kezdtek: Vilmos a barátaival, Katalin pedig a húgával, Pippával vágott neki az éjszakai életnek. Katalin élvezte, hogy merészebb ruhákat választhat, még egy Henry Ropner nevű milliárdossal is vigasztalódott rövid ideig, aki egyébként Vilmos közeli ismerőse volt. Így esett az eset, hogy Vilmos vissza akarta hódítani Katalint.

Az újbóli fellángolás egy közös barátjuknak volt köszönhető, a könyv szerzője részletesen ír arról, hogy Sam Waley-Cohen hogyan invitálta Vilmost és Katalint ugyanarra a bulira, ahol Katalin ápolónőnek öltözve érkezett és azonnal felkeltette Vilmos figyelmét. Az este hátralévő részét már egymás társaságában töltötték. Egy ideig ugyan még próbálták titokban tartani kapcsolatukat, de a néhai Diana hercegné halálának tizedik évfordulójára rendezett jótékonysági koncerten kiszúrták Katalint néhány sorral Vilmos mögött, így nem tudtak tovább bújkálni a világ szeme elől. 

Katalin és Vilmos egykori megpróbáltatásai tulajdonképpen csak megerősítették a szerelmüket. A hercegi pár azóta tökéletes harmóniában van egymással, jóllehet, Katalin hercegné betegsége most életük legnagyobb próbatételét jelenti. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek