FÜLES

Szerző K. C.

Létrehozva: 2024.03.22.
Módosítva: 2024.03.22.

Rákkal küzd Katalin hercegné: „Nem vagytok egyedül”

Beigazolódott, amitől mindenki rettegett. Őszinte videóban tárta fel az igazságot Katalin hercegné.

A walesi hercegnét rákbetegséggel kezelik, amiról egy videóüzenetben saját maga számolt be. A leendő királyné jelenleg kemoterápiás kezelésen vesz részt, ami, mint kiderült még februárban vette kezdetét – közölte a Kensington-palota. 

Katalin hercegné / Fotó: Twitter-videó

A 42 éves Kate január 16-án került kórházba egy nagyobb hasi műtét miatt, amiről megerősítették, hogy sikeres volt. A műtét idején úgy gondolták, hogy állapota nem rákos, mivel semmilyen vizsgálat nem igazolta a rák jelenlétét. A műtét utáni vizsgálatok azonban megerősítették, hogy egy daganat volt.

A diagnózisról egy a Windsorban felvett videóüzenetben érzelmes és szívhez szóló sorokkal nyilatkozott Katalin hercegné. Beszámolt az egész családjuk számára hihetetlenül nehéz hónapokról, majd bátorságának jeleként a hercegné reményt sugalló üzenetet küldött, mindenkinek, aki a saját maga harcát vívja:

Mindenki számára, aki ezzel a betegséggel szembesül, bármilyen formában is, kérem, ne veszítsék el a hitüket vagy a reményt. Nem vagytok egyedül.

Katalin elmondta: orvosai megelőző jellegű kemoterápiás kezelést javasoltak, és ez a kezelés jelenleg korai szakaszában tart. Katalin elmondta, hogy a hír hatalmas sokkhatásként érte. Úgy fogalmazott: Vilmossal együtt mindent megtesznek annak érdekében, hogy fiatal családjuk érdekében a folyamatot magánjellegű ügyként kezeljék.

A hercegnő - egyértelmű utalással a műtét óta részletes információ közzététele nélkül eltelt hosszú időszakra - kijelentette: időbe telt, hogy az operáció után kellő mértékben felépüljön a kezelés elkezdéséhez, és idő kellett ahhoz is, hogy a történteket megfelelő és megnyugtató módon elmagyarázzák három gyermeküknek, György és Lajos hercegnek, illetve Sarolta hercegnőnek.

A Mirror cikkéből az is kiderült, hogy a 41 éves Vilmos herceggel közösen mondták el gyermekeiknek a szomorú hírt. Katalin hercegné megfogadta nekik: „Rendbe fogok jönni”. 

Elmondtam nekik, hogy jól érzem magam, és napról napra erősödöm azáltal, hogy a gyógyulásomat elősegítő dolgokra összpontosítom figyelmemet gondolatilag, testileg és lelkileg

 - fogalmazott péntek esti videóüzenetében Katalin hercegnő. Hozzátette: alig várja, hogy amint teheti, visszatérjen közéleti feladatainak ellátásához, de egyelőre a teljes gyógyulásra kell koncentrálnia.

Bennfentes források megerősítették, hogy Károly király és Kamilla királynőt időben tájékoztatták a hercegné állapotáról és a nyilvános nyilatkozatról is. A megdöbbentő hír azután látott napvilágot, hogy Károly királyt szintén rák miatt kezelték nemrég. Katalin 75 esztendős apósát, III. Károly királyt - Vilmos trónörökös édesapját - január óta kezelik daganatos megbetegedéssel, és jóllehet államfői tisztségével járó hivatalos feladatait ellátja, jelenleg ő sem vesz részt nyilvános programokon. Az udvar az uralkodó betegségének pontos mibenlétét sem ismertette eddig.

Itt van Katalin hercegné betegségének előzménye: 

Az udvar január 17-én jelentette be, hogy a hercegnőn tervezett és sikeres hasüregi műtétet hajtottak végre.

Az akkori tájékoztatás nem tért ki a beavatkozás okára, de az udvar szóvivője valószínűtlennek nevezte, hogy a walesi hercegnő a húsvétot követő időszak előtt visszatérhet közéleti feladatainak ellátásához.

Katalin január 29-én távozott a London Clinic nevű magánkórházból, és jelenleg a család windsori rezidenciáján lábadozik.

A Kensington-palota - Vilmos és Katalin londoni hivatala - azóta sem közölt részleteket a műtét okáról, jóllehet eleinte azt hangsúlyozta, hogy Katalint nem daganatos megbetegedéssel kezelik.

Pénteki videóüzenetében Katalin sem részletezte, hogy milyen jellegű daganatos betegségről van szó.

A walesi hercegnő karácsony óta egyetlen hivatalos programon sem vett részt; állapotáról a brit sajtóban és a közösségi médiafelületeken hivatalos információ hiányában számtalan találgatás keringett.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Házasság első látásra: kiderült, mi van most a közönségkedvenc házaspárral

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

borsonline.hu

"Nincs még itt az az idő, hogy én tudnék erről beszélni tudjak" - zokogva nyilatkozott Majka felesége

vg.hu

Mélyponton a Mercedes, innen már csak felfelé indulhat a menet

life.hu

"Azt hittem, meg fogunk halni" - rémisztő halálközeli élményéről vallott Salma Hayek

hirtv.hu

Sorra állnak be Magyar Péter mögé a jobbik jelenlegi és ex politikusai

origo.hu

Elképesztően szexi pózban mutogatja testét Gelencsér Tímea - kép

lakaskultura.hu

Modern városi milliő a 13. kerületben: skandináv stílus, retróval fűszerezve

ripost.hu

Robban a karalábészezon: Mutatjuk a legfinomabb receptet

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Ekkor nézz fel az égre: minden kívánságod valóra válhat május elején

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FÜLES

Aggódnak a rajongók, eltűnt Vámos Erika

FÜLES

Megható vallomást tett gyermeke édesanyjáról Curtis

FÜLES

Fekete bombázóval az oldalán látták Schmuck Andort

FÜLES

Hihetetlen, így reagált a delfin, amikor Kozso dalra fakadt

FÜLES

Kegyetlen becenevet kapott Meghan Markle Fülöp hercegtől: így érzett iránta valójában a család

FÜLES

Vilmos herceg nem titkolja tovább: így van most a rákbeteg Katalin hercegné

FÜLES

Ez kínos, valami nagyon nem stimmel Berki Mazsi szerelmes fotóján

FÜLES

Itt az újabb sztárszakítás, esküvő előtt derült ki a megcsalás