Létrehozva: 2023.01.16.

Kovács Áron elmondta véleményét az injekcióval fogyó sztárokról

Az 1-es típusú cukorbetegséggel élő műsorvezető lapunk munkatársától értesült a legújabb, celebeket is érintő botrányról: tömegek fogynak a cukorbetegek vényköteles gyógyszerével.

A Bors számolt be elsőként arról az új trendről, amely a hazai hírességek között járványszerűen terjed: vényköteles injekcióval szabadulnak meg a felesleges (sokszor feleslegesnek hitt) kilóktól, miközben azt hirdetik, hogy kemény edzésmunkával és fegyelmezett diétával tartják karban magukat. 

A lap információi szerint kétféle kedvenc van, a Saxenda (liraglutid hatóanyag) és az Ozempic (szemaglutid hatóanyag) nevű injekciók, ezeket pedig belgyógyász vagy az endokrinológus írhatja fel. 

Sovány
Mostanában a vékony a divat (Fotó: Northfoto)

A használatuk nagyon meggyőző eredményeket hoz, fél év alatt a testsúly akár 15-20 százalékától is megszabadulhat a delikvens anélkül, hogy egyetlen lépést tett volna, vagy egyetlen súlyt megemelt volna. Vagyis az aktív mozgás egyáltalán nem feltétele a sikernek… 

A hír hallatán a múlt héten Tatár Csilla is kiakadt, a műsorvezetőnő személyes érintettségből tett közzé egy indulatos posztot a jelenséggel kapcsolatban. Neki ugyanis van egy cukorbetegséggel élő rokona, aki a divathullám miatt egyszerűen nem fér hozzá a gyógyszeréhez, mert az időközben hiánycikk lett. 

„Tárgyilagos leszek, pedig elég pipa vagyok. A családunkban van cukorbeteg (2-es típusú), akinek az orvos által felírt gyógyszerét (ez egy injekció, amit hetente kap a páciens) gyakran én váltom ki. Ezt a gyógyszert a cukorbetegség kezelésre találták ki. Tényleg fantasztikusan működik. Mellékhatásként a cukorbetegek fogyni is szoktak tőle, ami önmagában sokat segít a 2-es típusú diabétesszel küzdőknek. Ezt az injekciót felfedezték maguknak azok az idióták, aki ezzel "fogynak" 6 kilóról, 3-ra kb. (vagyis tök egészséges, de testképzavaros emberek, leginkább nők) Ők aztán megtalálják a kiskaput, hogy felírathassák maguknak a gyógyszert. (bravó kedves orvosok, akik ilyet csinálnak) Persze aztán a kommunikáció az, hogy életmódváltás, mindfulness..blabla, meg edzés van a fantasztikus átalakulás mögött. (holly shit!) Ma a gyógyszertárban a gyógyszerész szó szerint azt mondta, "Boldog-boldogtalan szúrja magába" Országos hiánycikk lett. Így a valódi betegek nem tudnak hozzájutni. Bravó.” 

Sovány
Fotó: Northfoto

A híresség Instagram-posztjához rengeteg komment érkezett, köztük szakembereké is: 

„Nagyon szomorúan tapasztaljuk mi szakemberek is a jelenséget. Én már több ízben szót emeltem ellene amire azt kaptam, hogy felelősségteljes orvosok tudják, hogy kinek kell felírni. Sajnos felelőtlen orvosok is felírják pl. páciens könyörgésére. Testképzavaros ismerősömnek is akinek nem fogyni kellene, hanem pszichológushoz menni” – írta egy dietetikus. 

Kovács Áron műsorvezető 1-es típusú cukorbetegséggel él, tőle azt kérdeztük, hogy tapasztalta-e, hogy a divathullám miatt nem jut hozzá a gyógyszereihez? 

"Az a típusú cukorbetegség, ami nekem van, másfajta gyógyszereket igényel, így engem személy szerint nem érint a dolog, sőt ha őszinte akarok lenni, most hallok erről az egészről először. Furcsa, hogy ezek a szerek fogyasztanak, eddig csak olyanról hallottam, ami növeli a testtömeget. Sok testépítő használ ilyet az izomtömeg növelésére. Egyébként általánosságban nem vagyok meglepve" – tette hozzá.

A világ legegyszerűbb módja a fogyásnak a kevesebb kaja, több mozgás kombináció. Persze mindenki ezt a rendszert akarja meghackelni valamilyen csodaszerrel. Azt szoktam erre mondani, hogy olyan ez az egész, mint a gravitáció. Tudunk repülni ideig-óráig, de végül mindig a tömegvonzás nyer. Hosszú távon tehát nem lehet kifizetődő beavatkozni a természet rendjébe, az egészség kockáztatásával. 

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Mégis, miért remeg Magyar Péter keze-lába, ha szónokol?

origo.hu

Magyar Péter bevallotta, hogy loptak

hirtv.hu

Olyan történetet idézett fel Orbán Viktor, amitől ledöbbent a hallgatósága + videó

ripost.hu

Meglepő döntést hozott Kis Grófo testvére a szolnoki luxusházzal kapcsolatban

magyarnemzet.hu

Az adatvédelmi biztos szerint Magyar Péterék jogszerűtlenül járhattak el

origo.hu

Véres orosz megtorlás indul Ukrajnában

astronet.hu

Hétvégi horoszkóp 2024. április 20-21.: Váratlan fordulatokat jeleznek a bolygók

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

"Ott zokogott szegény nő" – hároméves kislány zuhant ki az ötödikről Csepelen, ez mentette meg a biztos haláltól

magyarnemzet.hu

Orbán Viktor tudhat valamit, már Puzsér is a tenyeréből eszik

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FÜLES

Fekete bombázóval az oldalán látták Schmuck Andort

FÜLES

Hihetetlen, így reagált a delfin, amikor Kozso dalra fakadt

FÜLES

Külföldön folytathatja a Fekete Vonat sztárja

FÜLES

Friss hírek érkeztek a börtönben lévő Papaszitáról!

FÜLES

Hihetetlen: ezt a ruhadarabot tilos György hercegnek viselnie

FÜLES

„Csontsovány kislány lettél” - Durva kritikákat kapott Szabó Zsófi legújabb fotói miatt

FÜLES

Óriási bejelentést tett Tóth Gabi, özönlenek a gratulációk - Fotó

FÜLES

Durva balesetet szenvedett a forgatáson a Marvel sztárja, sokkoló fotókon a sérülései