FÜLES

Szerző Ripost

4 hónapja

Megrázó vallomást tett Pataky Attila: így győzte le a rákot

Leírhatatlan a pillanat, amikor az orvos kénytelen közölni a beteggel: súlyos kór támadta meg a szervezetét. Pataky Attila átélte ezt: most részletesen elmondja, mit élt át, hogyan szedte össze magát lelkileg, s végül hogyan sikerült győzedelmeskednie a betegség fölött. Most, novemberben, a férfiegészség hónapjában különösen fontosak a szavai.

Szerző Ripost

A legtöbben csak akkor szánják rá magukat egy-egy szűrővizsgálatra, amikor már komoly tüneteket tapasztalnak magukon. Pedig a bajt megelőzni sokkal könnyebb, mint a kialakult betegséget orvosolni.  

Fotó: Markovics Gábor

Félévenként jár szűrővizsgálatra 

Jól tudja ezt Pataky Attila is, aki évekkel ezelőtt sajnos a saját bőrén tapasztalta meg, hogy a kivizsgálás akár életet is menthet.  

Azt kell mondjam, eléggé bevállalós életet éltem. Félévenként megyek az orvos barátomhoz, aki Magyarország egyik legjobbja. Benéz, megnéz, átnéz, ha kell, akkor további vizsgálatokra küld, ennek köszönhetően a következő 15 év állítólag garantálva van 

– kezdte a Borsnak az Edda énekese, és hozzátette, tudja, hogy a férfiak túlnyomó többsége nehezen veszi rá magát arra, hogy szűrővizsgálatra menjen. 

"Tudom, hogy a férfi társaim nagyon majréznak, ezért azt üzenem nekik, ha komolyan veszik a szerelmet és a szexuális életet, akkor is érdemes 1-2 évenként elmenni egy urológiai vizsgálatra. A bajok megelőzhetőek, emellett a hosszan tartó örömteli párkapcsolatot is könnyebben garantálja…" – fogalmazott sejtelmesen Attila. 

A zenésznél 6 évvel ezelőtt daganatos elváltozást diagnosztizáltak. Ő akkor úgy döntött, nem vállalja a műtétet, mivel biztos volt benne, hogy a kiváltó ok megszüntetésével az elváltozás is eltűnik. Ez természetesen nem igaz automatikusan mindenkire, rengeteg betegen csakis a műtét segíthet, de Attila esete más. Néhány hónappal később ugyanis az újabb vizsgálat őt igazolta, összezsugorodott, majd eltűnt a daganat.  

 

„Az okot kell megszüntetni” 

Sajnos megesik, hogy a szűrővizsgálatok után rossz hírt kap a páciens. Ám ahogy Attila esete is jól mutatja, nagyon fontos, hogy amennyire csak lehet, pozitívan kell tekinteni a jövőbe. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem lesznek mélypontok. 

Megmondom őszintén, amikor beültem a kocsiba, és hála istennek, nem volt velem senki, akkor ki tudtam sírni magam. Ha az embernek ez lebeg a feje fölött, akkor nem is önmagát sajnálja, hanem azokat, akiket itt kell hagynia és esetleg még számítanak rá, de lehet, hogy menni kell. Miután hazaértem, elolvastam dr. Hamer – Orvostudomány a feje tetején című könyvét és rájöttem, mi okozta a bajt, amit részben én indukáltam, majd elindultam a gyógyulás útján. Az okot kell megszüntetni, legyen az párkapcsolat, munkahely, csalódás vagy bármi

 – javasolta Attila, akivel az orvosok közül egyre többen egyetértenek abban, hogy a betegségek nagy része lelki okokra vezethető vissza. Az egészséget a test-lélek-szellem hármasa adja, ezért nem elég csak a pszichével foglalkozni. 

 

Úszik, fekvőtámaszozik 

"Én fatalista vagyok és ezerrel élem az életem, persze ettől függetlenül betartom azokat a láthatatlan, de fontos szabályokat, amik észszerűnek tűnnek. 13 éve nem iszom alkoholt, odafigyelek az étkezésre és sportolok. 56 éves koromig minden egyes nap futottam, mindegy, milyen cudar idő volt. Azóta pedig úszok és mindenféle gyakorlatokat végzek otthon, fekvőtámasz, hátizom, hasizom. Az utóbbi napokban két alkalommal is közel három órát énekeltem a színpadon, de ha holnap menni kellene, azzal sem lenne semmi baj. Megköszönném a jóistennek, amit megélhettem és kész" – mondta nyugodt szívvel Attila.

 

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ezért menekült Dominikára L.L. Junior

origo.hu

Putyin elmondta, meddig fog harcolni Oroszországgal a Nyugat

metropol.hu

Kucsera Gábor a nagy döntéséről: „Beni mondta ki rá az áment!"

mandiner.hu

Putyin nem kertelt, nyíltan közölte, hogy szerinte meddig fog harcolni Oroszországgal a Nyugat

ripost.hu

„Lecseréltelek” – üzent Marics Peti

mandiner.hu

Nyoma veszett az oroszok legkegyetlenebb tábornokának

mandiner.hu

Ezt a képet soha nem akarta látni a Liu fivérekről, végleg eldőlt a két klasszis sorsa

astronet.hu

Áprilisi havi horoszkóp: csodás fejleményeket hoz a tavasz

ripost.hu

Merész vádak: Féltékenység miatt van mosolyszünet Tóth Andi és Marics Peti között?

ripost.hu

Nagy bejelentést tett a TV2: visszatér a népszerű sorozat

ripost.hu

Óriási árcsökkenést jelentett be az ALDI a legnépszerűbb termékekre

ripost.hu

Szülei zokogva ölelték át a 26 óra után megtalált 6 éves autista Gergőt - videó

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FÜLES

Voltak előjelei Peller Annáék válásának: utcán ordítoztak egymással

FÜLES

Megszólalt a zenésztárs, kitálalt L.L. Junior terveiről

FÜLES

Vigyázzon mindenki! Csalók élnek vissza Szinetár Dóra nevével

FÜLES

Nem így tervezték: Fény derült Kulcsár Edina titkára

FÜLES

Új fotón mutatta meg Hosszú Katinka a terhespocakját

FÜLES

Gólyahír: apa lesz Daniel Radcliffe, a Harry Potter-filmek főszereplője

FÜLES

Ilyen titkot hordoz Kulcsár Edina és G.w.M születendő kislányának neve

FÜLES

Örömhír: kislányt hord a szíve alatt a magyar énekesnő