FÜLES

Szerző Ripost

2 hónapja

Itt az első hivatalos fotó III. Károly királyról: megható gesztust tett édesanyjának

III. Károlyt ugyan még nem koronázták királlyá, de már megkezdte hivatali munkáját. Elkötelezetten vette át elhunyt édesanyja, II. Erzsébet feladatait.

A Buckihngham-palota megosztotta III. Károly király első hivatalos fényképét, amelyen éppen az íróasztalánál dolgozik. A rendkívüli fotón már látható az a bizonyos piros doboz is, ami az Egyesült Királyság és a Nemzetközösség kormányzati iratait tartalmazza. A hivatalos dokumentumokat a Magántitkári Hivatalból egy lezárt vörös küldeménydobozban küldik a királynak, bárhol is tartózkodjon.

II. ERZSÉBET; III. KÁROLY; ANNA hercegnõ
Fotó: Hannah Mckay

A kép egyébként három nappal II. Erzsébet királynő halála után készült, de csak most osztották meg a nyilvánossággal a királyi család hivatalos Instagram-oldalán. Károly fotója mellé pedig három olyat is megosztottak, amiken a megboldogult királynő látható a hivatalos piros dobozzal uralkodásának különböző időszakaiban.

Mint a bejegyzésben írják, a mindenkori uralkodó feladata a piros dobozban elhelyezett miniszterek és képviselőik által küldött hivatalos dokumentumok átolvasása és az ehhez kapcsoló intézkedések. Őfelsége Erzsébet királynő 1952-es megkoronázása után minden napján kapott egy új doboznyi levelet, beleértve a hétvégéket és az ünnepnapokat is, egyedüli kivételt jelentett e kötelessége alól a karácsony napja.

Károly király mögött az asztalon édesanyja és édesapja, II. Erzsébet és Fülöp herceg közös képe áll.


 


 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!