FÜLES

Szerző Maca néni

1 hónapja

Ismét az örökbefogadás mellett döntött Németh Kristóf

Németh Kristóf régóta elkötelezett támogatója a most 30 éves alapítványnak.

Szerző Maca néni

Szerda este komoly meglepetésben volt része azon szerencséseknek, akik a Fővárosi Állat- és Növénykertben résztvehettek a sztárokkal tarkított hatalmas retro bulin. Itt találkoztunk Németh Kristóffal, aki ezer szálon kötődik a patinás intézményhez. Nem csak ő az állatkert hangja, de több lakóját örökbe is fogadta. Legújabb védence a park gorillahölgye Liesel. A színésszel a tigriskifutó előtt beszélgettünk, nem véletlenül. 

Fotó: Szabolcs László

"Niva és Norbi, a két szibériai tigris voltak az első állatok, akiket "örökbefogadtam", de már csak Nivát tudjuk meglátogatni, mivel Norbi elpusztult. Őket egyébként Lóci fiammal fogadtuk örökbe, mivel akkoriban neki a cicák voltak a kedvencei, ami egyébként családi vonás, hiszen gyermekkoromban mindig voltak benti és kinti macskáink is. Volt időszak, amikor egy komplett kolónia élt a házunk környékén. Egyke gyerekként sokszor ők voltak a játszótársaim. Akadt köztük olyan is, aki még azt is eltűrte, hogy egy kendőt kössek a fejére, mint valami anyókának" - kezdte lapunknak az Állatkerti Alapítvány 30. születésnapja alkalmából tartott rendezvényen Németh Kristóf, aki nem csak Nivát látogatja, mint "szülő", hiszen nemrég egy elefántbébit is "adoptált". "Levente születése után újra felötlött bennem az örökbefogadás gondolata és adódott a lehetőség, hogy egy kiselefánttal bővüljön a "család". 

Ezt amolyan égi jelnek tekintettük, hiszen a kisfiunkról el lehet mondani, hogy Thaiföldön, a nászutunkon fogant, ahol a feleségemmel éppen elefántok között töltöttünk több mint egy hónapot"

- árulta el  a színész-színigazgató, aki csütörtök este megragadta a jeles alkalmat és kollégáival-barátaival közösen örökbefogadott egy újabb állatkerti lakót. 

Fotó: Forgács Bea

Választásuk nem véletlenül esett az állatkert 45 esztendős gorillahölgyére. "Gregor Bernadettel, Pikali Gerdával, Magyar Attilával, Beleznai Endrével és Náray Kovács Zsomborral lázasan készülünk A feleség 40-nél kezdődik című vígjáték közelgő bemutatójára. Így arra jutottunk, hogy illendő lenne, ha színész csapatként egy olyan állatot adoptáljunk névlegesen, aki valamilyen szinten kötődik a darabhoz. Liesel, a 45 éves gorillahölgy tökéletes választásnak bizonyult, hiszen elmúlt negyven és házas is, harminchárom éve él boldogan Golóval, frigyükből pedig három utód született. A színészgárda többségéről elmondható, hogy született már gyermeke házasságból, vagyis meg is van a közös pont köztünk és Liesel között, mégpedig, hogy képesek vagyunk fogságban szaporodni" - nevetett a színész, aki társaival minden érdeklődőt nagy szeretettel vár augusztus 17-én a Szentendrei teátrumban, ahol a Fórum Színház bemutatja A feleség 40-nél kezdődik című fergeteges vígjátékát. Németh Kristóf hozzátette, hogy terveik szerint a társulat minden jövőbeli bemutatójával szeretne majd egy-egy jó ügy mellé állni és ezzel hagyományt teremteni. 

 

Szerző Maca néni

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!