3 hónapja

Váratlan fordulat: Harry bejelentkezett a trónért, Meghan királyné lehet

Mindenki azt kérdezgeti: Meghan miatt tette ezt Harry?

II. Erzsébet hanyatló egészségi állapota miatt manapság egyre többször kerül szóba a brit trónutódlás kérdése. A királynőt fia, Károly herceg követné a sorban, ám már ő is 74 éves, így hamar bekövetkezhet egy újabb uralkodóváltás.

A nép Vilmost látná szívesen a trónon és ő a rangidős utód is, ám nemrég váratlan fordulat történt: Harry herceg is bejelentkezett a királyi címért. Most már csak arra kíváncsi mindenki: vajon Meghan Markle buzdította erre, hogy ő királyné lehessen?

Prince Harry addresses the UN General Assembly to mark Nelson Mandela day

Fotó: AFP

Udvari pletykák szerint Harry már korábban is mondogatta bátyjának, félig-meddig viccesen, hogy szívesen trónra lép helyette. Ez a téma most azért került elő, mert a vörös hajú herceg és amerikai felesége június után ismét bekukkantanak Angliába, ezúttal London mellett Manchestert célozzák meg, de szeptember elején ellátogatnak az Invictus Games sportrendezvény németországi eseményére is. A pár időt szeretne szakítani arra, hogy találkozzanak II. Erzsébet királynővel, ám Vilmossal és Katalinnal nem akarnak bájcsevegni. 

„Diana sem akarta, hogy Harry kevesebbnek érezze magát, ezért gyakran nevezte őt jó Henrik királynak. És amikor felnőttek, Vilmos kigúnyolta a gondolatot, hogy király legyen, de Harry herceg azt mondta: »Megteszem érted. Én leszek a király«” – árulta el egy bennfentes a meglepő adalékot. Ráadásul ahogy nőttek, úgy duzzadt Harryben a becsvágy, miközben Vilmos meg-megingott, bizonytalan volt benne, hogy valóban megfelelő király lenne-e.

Ettől függetlenül Vilmos készül a trón átvételére. Cambridge hercege és hercegnője a tervek szerint kiköltözik londoni otthonukból, a Kensington-palotából, és átköltözik az Adelaide Cottage-ba, egy négy hálószobás ingatlanba a Windsor birtokon. Lépésük révén közelebb kerülnek a királynőhöz, aki a windsori kastélyban él, így továbbra is több felelősséget vállalhatnak a cégen belül.

(via)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!