Létrehozva: 2022.07.25.
Módosítva: 2022.07.25.

Kiderült, ki örökli Oszter Sándor több száz milliós vagyonát

Egészen mostanáig mindenki úgy tudta, hogy a színészlegenda unokája, a nemrégiben 12. életévét betöltött Hunor nevére száll majd a mesés vagyon. A végleges döntésről Oszter Sándor özvegye beszélt a Borsnak.

Szerző Ripost

Oszter Sándor tavaly október 29-én tragikus hirtelenséggel, 73 éves korában elhunyt. Életében felejthetetlen szerepek fűződnek a nevéhez, többek között Rózsa Sándor megformálásának köszönhetően örökre beírta magát a magyar filmtörténelembe. Szenvedélyesen szerette a színjátszást, a vállalkozásait, valamint rajongott a vadászbirtokáért - számolt be róla a Bors.

Fotó: Zsolnai Peter

Mesés vagyon, óriási adósság 

Rajongott diósjenői birtokáért, amelyhez többhektárnyi erdős terület, gazdaság, halastó és egy szemet gyönyörködtető vadászkastély a melléképületeivel is helyet kapott. Azt nem lehet tudni, hogy pontosan mekkora értékű vagyonról van szó. Annyi bizonyos, hogy a vadászbirtokot néhány évvel ezelőtt 750 millióért kínálta, amiből a 80 milliós adósságát rendezte volna, amelyet egy barátja megsegítésére hitelezett neki a bank, ám a „jóbarát” cserben hagyta és nem fizette az óriási adósság részleteit.  

A nagy értékű ingatlanokat és az anyagi javait halála után unokájára akarta hagyni, persze úgy gondolta, még életében rendezi a tartozást. Mostanáig mindenki úgy hitte, a színész unokája örökli a vagyonát, de komoly változások történtek a családi vagyont illetően.  

Nem teljesült a végakarata 

Ahogyan azt a Bors korábban megírta, 2019-ben a színész kijelentette, minden földi javát unokájára, Hunorra hagyja. Ugyanakkor leszögezte: „Nem akarom, hogy az unokámból egy újgazdag kis ficsúr váljon, akinek mindent a feneke alá tett a nagyapja.” 

Lapunk megkereste a színész özvegyét, aki tisztázta a helyzetet és elárulta, hogy az örökséget végül nem az a leszármazott kapja, akit hajdani férje eredetileg megnevezett. Failoni Donatella elmondta, hitvese döntéséről nem született hivatalos határozat, így a végakarata sem teljesült. 

 Nincs végrendelet. Az a nagy helyzet, hogy az unokámra nem szállt semmi. A lányomra és rám maradt, viszont én lemondtam az én részemről Szandi javára, tehát minden az övé. Haszonélvezeti jogom van a balatoni és a diósjenői házra, de egyébként az utolsó fillérig mindent átruháztam rá – vallotta be a zongoraművész, aki mérhetetlenül büszke a lányára, ugyanis óriási fába vágta a fejszéjét. 

"Sok-sok feladat van és mindent a lányom intéz. Nem lakik életvitelszerűen a birtokon, ingázik Székesfehérvár és Diósjenő között, de nagyon sok időt tölt ott, egyszerűen azért, mert ott kell lennie. Ez egy nehéz folyamat, mert mindennek alaposan utána kell járni. Rengeteg időt tölt a hivatalban a közjegyzőnél, ez nem egyszerű kérdés…" – magyarázta a színészlegenda özvegye.  

A tragédia után helyreállt  a családi béke 

Az elmúlt években volt néhány komolyabb összetűzés Oszter Alexandra és a szülei között. Parázs vita alakult ki közöttük, amikor bemutatta az új szerelmét. A világbajnok bokszoló Popovics Tamást nem szívelte a színésznő édesapja. Oszter Sándornak meggyőződése volt, hogy csak a lánya vagyonára pályázott, minden bizonnyal ezért nem akarta lányára hagyni mesés vagyonát. A nyilvános vitájukat és egy hosszú mosolyszünetet követően végül elásták a csatabárdot és a színész életének utolsó éveiben jó kapcsolatot ápoltak egymással.  

Részben ennek is köszönhető, hogy Failoni Donatella lemondott az örökségéről a lánya javára. Ám van még valami, ami miatt így döntött. 

A későbbiekben sokkal egyszerűbb lesz intézkedni. Már én sem vagyok fiatal, ki tudja, meddig élek, ne kelljen ezzel még egyszer foglalkoznia. Ez így egyszerűbb. Muszáj erre gondolnom, 76 éves leszek augusztusban, innentől kezdve minden nap egy ajándék – tette hozzá Oszter Sándor özvegye, aki imádott férje halála óta nem vágyik nyüzsgő társasági életre.  

" Megmondom őszintén, hogy én az utóbbi időben nem nagyon ünnepelek. Voltak nagy bulik nálunk, mert Sándorral 3 nap különbséggel születtünk. Családi körben felköszöntenek, és kész. Buli már nincs…" – mondta csüggedten.

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Óriási meglepetés: nem lesz ott a foci-Eb-n a korábbi győztes

origo.hu

Újabb drámai részletek Károly király betegségéről

mindmegette.hu

Muskátli kiültetése a tél után: ha így csinálod, nyáron ontani fogja a virágokat

mandiner.hu

Varga Judit közeli ismerőse: A Partizánban hallott robotikus hangnemet korábban csak otthon csillogtatta meg Magyar Péter

ripost.hu

Egy ország kapott szívéhez a gyásztól: elhunyt a népszerű műsorvezető

hirtv.hu

Varga Judit megtöri a csendet - ma este a Frizbiben + videó

origo.hu

Zelenszkij őrült bejelentést tett, minden megváltozik

mindmegette.hu

Szabad-e locsolni? 5 szívderítő locsolóvers húsvétra

ripost.hu

Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FÜLES

Külföldön folytathatja a Fekete Vonat sztárja

FÜLES

Friss hírek érkeztek a börtönben lévő Papaszitáról!

FÜLES

Aurelio visszament az exéhez? Kiderült az igazság!

FÜLES

Kulcsár Edina közel 700 ezerért kapott ékszereket a férjétől

FÜLES

Megtörte a csendet Kamilla királyné: ezt árulta el a rákbeteg Katalinnal kapcsolatban

FÜLES

„Mi bajotok van?” — MC Hawer kiakadt a Házasság első látásra bombázóira

FÜLES

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

FÜLES

Minden kérdésre választ adott a palota: így van jelenleg a rákkezelés alatt álló Katalin