FÜLES

Szerző Ripost

1 hete

"Előfordul egy-egy vita" - magánéletéről mesélt a magyar műsorvezető

Négy gyerek, egy kutya és egy boldog házasság: Gerhadt Máté magánélete ugyanolyan kiegyensúlyozott, mint a szakmai előmenetele. A Hír TV műsorvezetője most a Metropolnak mesélt családról, hivatásról és hobbiról.

Szerző Ripost

A munka mellett a család és a sport tölti kis Gerhardt Máté mindennapjait. A Hír TV műsorvezetőjét naponta láthatják a nézők a Napi aktuális című műsorban, ahol közéleti személyiségekkel, politikusokkal beszélget.

Fotó: HírTV

 Kötetlenebb műfaj

Máté előtte már híradósként is bizonyított, ez a típusú műsor viszont sokkal kötetlenebb, mint a hírolvasás műfaja.

Hosszú évek óta a hírműfajban tevékenykedem, rádióban, televízióban egyaránt. A Napi aktuálisban a hírek hátterét hozom közelebb a nézőkhöz, egy-egy beszélgetés során olyan kérdéseket tehetek fel, amik a nagy többséget érdeklik. Mindemellett viszont nagyon fontos, hogy objektív maradjak az adások során, a személyes véleményemet nem keverem bele a témakörökbe – mondta el a Metropolnak Gerhardt Máté.

A műsorvezető számára négy olyan esemény volt a pályája során, amelyek mély nyomot hagytak benne. A 2001. szeptember 11-i terrortámadások, a 2019-es Hableány-katasztrófa, a koronavírus és az orosz-ukrán háború kirobbanása. Ezen alkalmakkor folyamatos készenlétben volt és csaknem élőben követte végig az eseményeket.

 

 A család az első

A műsorvezető három gyermek büszke édesapja: Ábel tizennégy, Bíborka tíz, Máté pedig kilenc éves. Feleségének nagyfiával, a szakácsnak tanuló tizennyolc éves Bálinttal is nagyon szoros a viszonya, így egy igazi boldog mozaikcsaládban élnek, aminek fontos tagja kutyájuk, Pipacs is.

"Ábel most költözik hozzánk, mert idegenforgalmi középiskolába készül. Ő és Bíborka már kamaszodnak, a nézetbeli különbségeink miatt pedig előfordul néha egy-egy vita, de a végén az enyém az utolsó szó. A feleségem sokkal engedékenyebb, elnézőbb, és bár sokszor nem hálás dolog a ’rossz zsaru’ szerepe, de az ő korukban meg kell húzni a határokat. Olaszosan élünk, megspékelve a szomszédokkal, akikkel együtt járunk nyaralni, síelni, szóval sosem unatkozunk!" – árulta el nevetve a büszke édesapa.

A Gerhardt család hétköznapi életet él: a gyerekeket nem foglalkoztatja, hogy az édesapjuk ismert személyiség, így ez nem változtat a mindennapjaikon.

"A lányom és a fiaim tudják, hogy a televízióban dolgozom, néha meg is néznek, de különösebben nem érdekli őket a hivatásom. Tudják, hogy apa olyankor dolgozik, mint más szülők, este pedig, ha hazaérek, csak a családé vagyok. Ilyenkor igyekszem minden mást kizárni a gondolataimból és minőségi időt tölteni velük."

 

 Lelkes állatvédő

A család négy évvel ezelőtt nagy döntést hozott: örökbe fogadtak egy menhelyi kutyát, Pipacsot, a labrador keveréket. A kisállatot az utolsó pillanatban mentették meg, amikor Máté felesége meglátta a róla szóló felhívást. Ekkor közösen úgy döntöttek, magukhoz veszik az apróságot. Pipacs ma már felnőtt kutya, aki tökéletesen beilleszkedett a családba.

"Én vagyok számára a falkavezér, de mindenki nagyon imádja őt. A gyermekeimnek is jót tett, hogy bővült a család, mert Pipacs által felelősséget, gondoskodást tanulnak. Mi pedig igyekszünk mindent megadni a kutyánknak, minden programra magunkkal visszük, ahová csak lehet és családtagként kezeljük."

 

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Német családpolitika: ne szülj!

borsonline.hu

Elfajult a szexrabszolgaság, szörnyű dolgot tett a magyar tinédzser

borsonline.hu

Szünetel a vonatközlekedés, borzalmas tragédia történt Üllőnél

mandiner.hu

Kizárnák Orbánt az EU-csúcsról, de Charles Michel szerint ez nem lehetséges

ripost.hu

Azonnal cselekedj, ha ezt látod a paradicsom alján

hirtv.hu

Hatalmas balesetet szenvedett a magyar csapat a német autópályán

borsonline.hu

Egy TikTok kihívás kedvéért gyújtotta fel magát a 12 éves fiú

mindmegette.hu

Banán kontra görögdinnye: megdöbbensz, hogy miben mennyi kalória van

life.hu

Így egyél okosan a menstruáció előtti panaszok enyhítése érdekében

ripost.hu

Gáspár Evelin apró bikiniben mutatta meg bomba alakját

ripost.hu

Leesett az állunk! Bikiniben mutatta meg a testét Horváth Gréta

ripost.hu

Észbontó test, meztelenül napozik a csodás mellű bombázó

További cikkek

FÜLES

Aurelio köszöni szépen, jól van a börtönben

FÜLES

Figyelem! Keressük Bochkor Gábor egyéjszakás kalandját

FÜLES

Ez vezethetett Zámbó Krisztián szakításához?

FÜLES

Jolly szerint Suzy miatt kell albérletben élnie

FÜLES

A sztárokat sem kíméli a bőrrák

FÜLES

Komplikáció lépett fel a szülőszobán: Megszólalt az Exatlon sztárja

FÜLES

Nem várt fordulat történt Fekete Dávid ügyében

FÜLES

Jolly albérletbe kényszerül, de több tízmilliós autópark van az udvarban? - videó