FÜLES

Szerző Ripost

11 hónapja

Medveczky Ilona balesetet okozott, titkos üzenetet hagyott a szélvédőn

A táncművész pezsgőzni hívta a vétlen sofőrt.

Szerző Ripost

Medveczky Ilona a budapesti Szent Lukács Gyógyfürdőnél parkolás közben okozott balesetet. A díva igazságérzete azt diktálta, vállalja a hibáját, és egy üzenetet hagyott az ismeretlen autósnak. A férfi jelentkezett, és nem verte ki a balhét a táncművésznél, sőt! Még ő vigasztalta az elkeseredett Ilonát.

A Bors egyik olvasója épp a fürdő előtt sétált el, amikor meglátta Medveczky Ilonát, amint a cédulát elhelyezte a parkoló autóra. Az informátorunk elolvasta a kedves üzenetet, amit a művésznő hagyott a szélvédőn, melyben meghagyta elérhetőségét, és vállalta hibáját. A Bors megkereste a magyar táncművészt, aki döbbenten fogadta hívásunkat, de nagyon szívesen mesélt a részletekről.

Nagyon megleptek, hogy önökhöz is eljutott ez az információ. Egyébként a Lukács Fürdő nappali kórházába járok, ahol föl kellett mérni az állapotomat, milyen kezelések szükségesek. Én rendelkezem mozgáskorlátozott igazolvánnyal, azzal parkoltam. Van egy Fiat Punto kicsi kocsim, ami cirka tizenkilenc éves, beálltam az erre a célra kijelölt helyre. Egy borzasztó hosszú gépjármű állt mellém, ami miatt egyszerűen nem tudtam kikanyarodni. Én már szinte az egész világot végigvezettem, és úgy gondolom, megfelelő rutint szereztem. Ahhoz, hogy el tudjam hagyni a helyszínt, hiába próbáltam előre-hátra piciket irányítani az autót, százszor is megpróbáltam kiállni, de sajnos nem sikerült sérülés nélkül. Annyira lassú mozdulatokkal csináltam, hogy nem is vettem észre, közben nekimentem a másik oldalon parkoló autónak. Nem túlzok, de csak 1-2 milliméter vastagságban, nagyjából 15 centiméteren meghúztam egy szép nagy fekete autót – mesélte Ilona.

Fotó: Szabolcs László

Ritka, hogy valaki egy ilyen esetben nem hajt tovább azonnal, a művésznő lelkiismerete mást diktált.

Borzasztóan bántott a dolgot, ezért rögtön nyúltam a tollért és egy papírért, melyre leírtam, hogy ki vagyok, mi történt, elnézésért esedeztem, megadtam a telefonszámomat is, és azt kértem, hogy hívjon fel, tisztázzuk ezt az ügyet. A legnagyobb erényem, az igazságszeretetem. A becsületem mindennél fontosabb! Szokták is mondani, hogy fehér holló számba megyek. Úgy gondolom, hosszú távon ez a kifizetődő! Nagyon nehezen lehet engem fölidegesíteni, de abban a pillanatban, amikor szembesültem, hogy mi történt, föl-alá járt a gyomrom, olyan feszült lettem – mesélte.

Vártam az illető hívását, de meglepődtem, amikor a férfi fölhívott. Nagyon kedves volt, mert még ő vigasztalt engem. Mondta, hogy az autóján már sok hasonló sérülés van, ne csináljak ebből problémát. Sajnos a nevét nem tudom, de a telefonszámát elmentettem „a kocsiját meghúztam” névvel – mondta mosolyogva a táncművész. – Biztos, hogy nem tudtam volna nyugodtan aludni, ha nem hagyok üzenetet. Hálából felajánlottam, hogy meghívom egy üveg pezsgőre, és koccintsuk, kínomban azt sem tudtam, mit csinálok, nem is emlékszem, mit válaszolt a férfi. Nagyon kedvesen fogadta, mert Művésznőnek szólított meg, amitől egyből elájultam. Hiszen ki tudja, így a 81 évemet is betöltve, hogy ki vagyok? Mindig megdobban a szívem és meg is lepődöm, amikor fölismernek... Ezért igazán érdemes élni! Mert úgy hiszem, semmivel sem vagyok másabb, mint mindenki más – fűzte hozzá.

Kevés szépkorú mondhatja el, hogy napi szinten vezet autót. Medveczky Ilona viszont el sem tudja képzelni nélküle az életét. Folyton pörög, amihez elengedhetetlen egy gépkocsi.

Rengeteg dolgom van folyamatosan. Annyi teendőm, hogy egy percre sem állok meg. Most a virágokkal kell foglalkozni, alig vártam, hogy kitavaszodjon, és bizony a négy kutyámat is el kell látni. Naponta több kilométert teszek meg, nincs szükségem külön edzésre. De hiszem, hogy a mozgás tartja fiatalon az embert – mondta.


 

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Milliókra büntette a TV2 a Sztárban sztár egyik szereplőjét

origo.hu

Letartóztatták a Marvel sztárját

borsonline.hu

Hálószobatitkok derültek ki Dundikáról és Majkáról

vg.hu

Orosz-ukrán háború 396. nap - friss hírek

ripost.hu

Tragikusan fiatalon hunyt el a világbajnok sportoló

vg.hu

Sokkmilliárdos veszteség éri Budapestet, a szurkolók Finnországi népvándorlással vigasztalódnak

origo.hu

Megőrülnek a férfiak a dögös, fehérneműs tévésztárért - képek

astronet.hu

Napi horoszkóp 2023. március 27.: a Rák legyen kitartó, a Mérleg új útra tér

ripost.hu

Tiéd lett az 545 millió forint? Ezek a Hatoslottó nyerőszámai

ripost.hu

„Elszóltam magam” - Mészáros Árpád Zsolt kisgyermeke valóságos tündér

ripost.hu

Sokkot kapott a 12 éves szegedi lány, a villamoson akarta elrabolni egy férfi

mindmegette.hu

Játssz és Nyerj! Húsvéti finomságokkal és sütésre kész hírességekkel érkezik az Ide süss! legújabb évada(x)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FÜLES

Voltak előjelei Peller Annáék válásának: utcán ordítoztak egymással

FÜLES

Megszólalt a zenésztárs, kitálalt L.L. Junior terveiről

FÜLES

Vigyázzon mindenki! Csalók élnek vissza Szinetár Dóra nevével

FÜLES

Nem így tervezték: Fény derült Kulcsár Edina titkára

FÜLES

Óriási bejelentés: apuka lesz a népszerű magyar színész

FÜLES

Máris rátalált a szerelem Kollányi Zsuzsira? Azt pletykálják, ő lehet a párja

FÜLES

Retteg a brit királyi család: már senki sem mer Harryékkel beszélni

FÜLES

Nem csitul a botrány: Mischinger Péter videóban válaszolt Szorcsik Viki vádjaira