tóth gabi
Magyar csapat is részt vett az idei pizza-világbajnokságon, nem akármilyen díjat hoztak el!
Magyar csapat is részt vett az idei pizza-világbajnokságon, ahol a 7. lett Lázár Chef és csapata. A hazai alapanyagokra alapozva vállalkoztak a nagy feladatra: megmutatni a magyar pizzát ott, ahol ezt a legjobban csinálják. A pálpusztais pizzájuktól pedig elájultak az olaszok.
A csapatot Kovács Lázár, azaz Lázár Chef mellett Damu László, Dömők Zsolt, Takács Márk és Paduraru Alexandru konyhai és pizzaséfek alkották.
„Természetesen egy ilyen viadal remek lehetőség arra, hogy tanuljunk, tapasztalatokkal gazdagodjunk. De mivel a csapatok maguk szerezték be az alapanyagokat, úgy döntöttünk, népszerűsíteni fogjuk a hazai termékeket, elsősorban a sajtokat és a paradicsomokat” – mesélte a séf a Borsnak. A sajtok közül a pálpusztaira esett a választásuk, mert azt nem ismerik az olaszok.
A séfek a világbajnokságra több héten keresztül készültek. A két pizzaszakács, Damu László és Paduraru Alexandru évente elképesztő mennyiséget, csaknem 80 ezer pizzát készítenek el fejenként.
„Alapvetően az ő szaktudásukra építkeztünk, de mivel a különleges feltétek plusz időt és energiát igényeltek – gondolok itt elsősorban arra, hogy minél gyorsabban készítsük el őket –, ezért több száz pizzát sütöttünk együtt” – mondta Lázár Chef.
Erre azért is volt szükségük, merthogy a pizzákat nemzetközi zsűri előtt kellett élesben elkészíteniük úgy, hogy a pizzaséf begyúrja és elkészíti a tésztát, a konyhai séf pedig látványosan és villámgyorsan díszíti fel azt.
A háromnapos bajnokságon végül az olaszok domináltak szinte minden kategóriában, ám a magyar csapat is kiválóan szerepelt, a 7. helyezés mellett a Best Art Design, azaz a legjobb díszítés díját is elhozták. A séfek ugyanis különleges, izlandi zuzmóból készített asztalon tálaltak a zsűrinek.