Létrehozva: 2022.01.14.

Nincs fellépés! Januárra szabadságot vett ki Korda György és Balázs Klári

A zeneipar még csak most kezd éledezni a koronavírus miatt, de még rengetegen bizonytalanok a zenészek és a szervezők közül is.

Sokaknak visszatért az élete a majdnem normális kerékvágásba, hiszen ha maszkban is, de mehetünk mindenhova. A zeneipar még csak most kezd éledezni, de még rengetegen bizonytalanok a zenészek és a szervezők közül is.

fotó: Knap Zoltán (BORS)

Bizonytalan bulik

„Most tettem le a telefont, lemondtak egy márciusi bulinkat is” – kezdte Illés Attila, az Eldorado zenésze, aki feleségével együtt szokott fellépni. A zenész azt mondja, több rendezvényszervezővel beszélt és a legtöbben még nem mernek nagyobb koncerteket tervezni, mondván, ki tudja, milyen lesz a vírushelyzet és az emberekből mikor tűnik el a félelem. – „Máskor januárban már kezdődik a nagy szervezkedés, egyeztetés egész évre, ez most nincs”- mondta.

„Ez az életünk”

„Nagyon nehéz volt az elmúlt két év emiatt” – vette át a szót Alexandra, a formáció énekesnője. – Mai napig sírógörcseim vannak. Nekünk a fellépés az életünk, nagyon hiányzik. A járvány elején sok bántást kaptak a zenészek, mikor panaszkodtak, hogy nincsenek fellépések. Olyan kommentek voltak, hogy miért nem mennek el a zenészek dolgozni. Ez nem így megy, a zenélés nem csak egy munka vagy pénzkereset, ez egy életforma, egy szerelem” – tette hozzá.

Állandóság a változásban

A házaspár szerencsés, mert mindkettőjüknek van civil munkája, így anyagilag nem kerültek nehéz helyzetbe. Lelkileg azonban annál inkább – számolt be róla a Metropol.

„Most írtuk meg az első szomorú dalunkat Most ébredj fel címmel. Rengeteg zenénk van, de ilyen „sötétet” még nem csináltunk, de jelenleg ilyen a lelkiállapotunk” – mondta Attila. – „Eddig az ihlet sem jött. Arra is rájöttünk, hogy ha már élőben nem találkozhatunk a közönséggel, online kell ezt megoldani. Elkezdtünk ráerősíteni a közösségi oldalakon lévő jelenlétre, ezt a dalunkat pont ma toljuk a zenemegosztó oldalakra” – magyarázta a zenész, aki azonban egy dolgon nem változtatott. – „Mikor hétvégén fellépésünk volt, a kislányunk a nagyszüleinél volt. Most is átvisszük őt, szeret ott lenni, és nem szeretnénk, ha kiesne a megszokásból. Nagyon reméljük ugyanis, hogy hamarosan megint színpadon állhatunk minden hétvégén!”

Kordáék januárra nem vállaltak fellépést

A Korda György-Balázs Klári házaspár hazánk egyik legnépszerűbb duója, folyamatosan tele vannak fellépéssel. A járvány hatásait azonban ők is megérzik.

„A nyarunk nagyon erős volt szakmailag – folytatta –, sokat koncerteztünk, de a bulikon is igyekeztünk kerülni a nagy tömeget, mindenkitől tartottuk a távolságot. Aki túl szeretné élni ezt az időszakot, az mást nem is tehet véleményem szerint” – mondta Balázs Klári november végén a Borsnak, hozzátéve, hogy januárra ne vállaltak fellépést, pihenni szeretnének. – „Már hallani a szakmában olyan hangokat, hogy a szervezők kezdik halasztani a bulikat. Mi mindenesetre tartjuk magunkat az előre megbeszéltekhez, és reméljük, hogy nem lesz megint olyan zárás, mint amilyen tavasszal volt” – tette hozzá az énekesnő.

Fotó:Csabai István (CSI)

Tolódik a nagy Neoton koncert

Csepregi Éva sem panaszkodhatott, amikor lehetett koncertezni, a Neoton rengeteg felkérést kapott. Ám nagy vágyáról le kellett mondania, remélhetőleg csak átmenetileg. – „Eredetileg 2020. október 17-én került volna megrendezésre a nagy Aréna koncertünk, aztán 2021-ben is volt egy dátum, de végül a menedzsment és a zenekar közös döntése alapján 2022. október 22-ét tűztük ki a végső dátumnak. Szép ajándék lesz, hiszen aznap ünnepelem a születésnapomat. Persze van bennünk némi szomorúság, hogy a pandémia miatt ennyit tolódik az Aréna-koncert, de már nagyon várjuk, hogy együtt bulizzunk a közönséggel” – fogalmazott Éva.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Húsvéti kvíz: Ön tudja a választ az ünneppel kapcsolatos kérdéseikre?

origo.hu

Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

metropol.hu

„Szoboszlai két gólja nem számított" - a szakértő elárulta, mennyit ér a válogatott két győzelme

vg.hu

Döntöttek az új üzemanyagárakról: szerdától megint drágább lesz a benzin – nem is kevéssel

mindmegette.hu

Szabad-e locsolni? 5 szívderítő locsolóvers húsvétra

magyarnemzet.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget? – szakértő válaszol

origo.hu

A TV2 sztárját nem akarta beengedni a lakásba a férje

lakaskultura.hu

Keleti inspiráció Tatabányán: sötét, zegzugos lakásból modern, légies otthon

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

ripost.hu

Ezzel vége, 4 csillagjegynek szünetre van szüksége, de azonnal!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FÜLES

Külföldön folytathatja a Fekete Vonat sztárja

FÜLES

Friss hírek érkeztek a börtönben lévő Papaszitáról!

FÜLES

Aurelio visszament az exéhez? Kiderült az igazság!

FÜLES

Kulcsár Edina közel 700 ezerért kapott ékszereket a férjétől

FÜLES

Megtörte a csendet Kamilla királyné: ezt árulta el a rákbeteg Katalinnal kapcsolatban

FÜLES

„Mi bajotok van?” — MC Hawer kiakadt a Házasság első látásra bombázóira

FÜLES

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

FÜLES

Minden kérdésre választ adott a palota: így van jelenleg a rákkezelés alatt álló Katalin