1 éve

Váratlan bejelentést tett Károly herceg Kamilla kapcsán, erre senki sem számított

Károly herceg már lázasan tervezgeti, hogy miken fog változtatni megkoronázása kapcsán és azon túlmenően is.

Pontosan három hónappal ezelőtt helyezték örök nyugalomra Fülöp herceget. És máris formálódni kezdett a Károly herceg vezetésével létrejövő monarchia.

Károly hercegnek ugyanis komoly tervei vannak trónra lépése kapcsán. Több eltökélt szándékáról is értesülést szerzett a The Sun oldala.

Fotó: AFP

Mint kiderült, jelentősen csökkentette azoknak a névsorát, akik egyáltalán jelen lehetnek majd a koronázási szertartáson. Sőt nagyon úgy tűnik, hogy édesapja egyik utolsó kívánságát is meghiúsítaná.

Fülöp herceg ugyanis úgy rendelkezett, hogy Erzsébet királynő halála után az Edinburgh hercege címet legkisebb fiuk, Edward kaphassa meg.

Ám áprilisi halála után minden címe automatikusan Károlyra szállt, amit meg is kíván tartani magának. Ez nagy csapásként érte Edwardot és feleségét, Sophie Wessexet.

„Károly a jelenlegi állás szerint Edinburgh hercege, és rajta múlik, mi történik a címmel. Nem fog Edwardra szállni” – erősítette meg a pletykákat az udvar egyik informátora.

Ám egy másik elhatározásával még ennél is inkább megdöbbentett mindenkit. Károly herceg azt szeretné, hogy királlyá koronázásakor Kamillát is megkoronázzák. Onnantól kezdve pedig, Kamilla királyné lenne, mint a brit uralkodó hitvesi társa.

Egy ilyen lépés jelentősen magasabb státuszt adna neki, hasonlóan a néhai anyakirálynőhöz.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!