1 éve

Fásy Ádámnak pár órán múlott az élete: „Megmentették az életem!”

Csupán feleségének és a gyorsan reagáló orvosoknak köszönheti, hogy nem vitte el az infarktus.

Sokkoló pillanatokról vallott Fásy Ádám magyar műsorvezető, a Zeneexpressz tulajdonosa. Mint kiderült múlt hét végén sürgősségi műtétet hajtottak végre rajta, miután napok óta a rosszul lét kerülgette.

A Blikk információi szerint alig egy-két órán múlott az élete! Ha pedig szerettei nem nyaggatják, hogy forduljon orvoshoz, végzett volna vele egy szívroham.

Fotó: Markovics Gábor / Ripost

„Be kell vallanom, nem vettem komolyan a jeleket, nekem nem utaltak arra, hogy a szívemmel lenne baj. Úgy hét-nyolc napja éreztem először, hogy fáj a mellkasom és egy kicsit zsibbadt a bal karom, de azt hittem, megfáztam. Napokig nem tulajdonítottam ennek nagy jelentőséget, majd múlt csütörtökön többször is annyira levert a víz, hogy át kellett öltöznöm. Ám őszinte leszek, még ekkor sem gondoltam arra, hogy orvoshoz menjek” – vallotta be Fásy Ádám a lapnak.

Végül felesége fáradhatatlan kérlelésére elment a háziorvosához, aki egy gyors EKG után, mentőt hívott és kórházba vitette a műsorvezetőt. A Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikájára vitték be, ahol azonnal műtőbe tolták, hogy elvégezzék az életmentő operációt. Az orvosok szerint a szíve akkori állapotában maximum egy napot bírt volna ki, a hétvégén szívroham vitte volna el.

„Két koszorúeremmel is baj volt, az egyik teljesen el volt záródva, a másik úgy ötvenszázalékosan működött. Kitisztították az ereket és két sztentet ültettek be. (…) Annyi minden alakult jól... Hogy a feleségem rábeszélt a doktorra, a háziorvosom gyors reakciója, a szívklinika világszínvonalú, dr. Merkely Béla professzor és dr. Becker Dávid egyetemi docens vezette csapata. Külön köszönöm a nővérek és ápolók törődését. Megmentették az életem! Később fogtam csak fel, hogy meghalhattam volna” – mesélte Fásy Ádám.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!