Létrehozva: 2021.04.13.

Kiderülhet az igazság VV Fanni ügyében: megdöbbentő fordulat várható

Három és fél év után végre kiderülhet az igazság a VV Fanni ügy kapcsán. Rendhagyó módszerrel bírnák szóra B. Lászlót.

Döbbenetes fordulatra készül a fővárosi bíróság VV Fanni gyilkossági ügyében, s a magyar igazságszolgáltatásban eddig szinte sosem látott, teljesen rendhagyó módszerrel élnének: helyszíni tárgyalási napot terveznek.

A Bors megtudta, hogy dr. Farkas Gabriella bírónő vezetésével a vád, a védelem, a vád, a védelem, a vádlott, B. László részvételével az ítélethozatal előtti, utolsó tárgyalási napok egyikét nem a Fővárosi Törvényszék épületében, hanem ott akarja megtartani, ahol a nyomozati dokumentációk alapján a vádlott nagy valószínűséggel megszabadult Novozánszki Fanni holttestétől.

Novozánszky Fanniról több mint 3 éve nincs hír
Fotó: Bors

„Jövő héten és májusban is várható még tárgyalási nap, s tervben van egy helyszíni tárgyalás is. Szalkszentmártonnál, a régi kompkikötő közelében, annál a stégnél, ahol nagy valószínűséggel a vádlott vízbe dobta a sértett holttestét” – árulta el lapnak a Novozánszki család jogi képviselőjének helyettese, dr. Lichy Gábor.

Hogy ez a nem mindennapi tárgyalás vajon mit hoz ki a vádlottból, nem tudni, de egy biztos, a helyszínen jó esély van rá, hogy kiderül, járt-e a szóban forgó stégnél, és ha igen, s valóban bűnös, akkor vajon három és fél év után elmondja-e mi történt.

B. László a tegnapi tárgyalásra érkezvén. Kiszámíthatatlan, hogy milyen hatással lesz a vádlottra a Duna-parti meghallgatás
Fotó: Bors

„Ritka egy gyilkossági ügy kapcsán, hogy nincs holttest, s ilyenkor nem egyszerű feladat bebizonyítani, és emberölés miatt elítélni valakit, ám ez esetben sok, de ami még fontosabb, számottevő és súlyos bizonyíték áll rendelkezésre a vádlott ellen” – mondta a Borsnak dr. Lichy, aki szerint ősszel elsőfokú ítélet várható az ügyben.

Két FBI-ügynök három napon át dolgozott azon, hogy kiderüljön, hol szabadulhatott meg a lány holttestétől az ügy gyanúsítottja, B. László. Sokáig ugyanis ez is kérdés volt; keresték egy veszprémi erdőben, egyes teóriák szerint vaddisznók tüntették el a holttestet, de a Duna is több alkalommal felmerült. Utóbbi egyre valószínűbbnek tűnik. Olyannyira, hogy Szamosi Csaba, a nyomozást vezető rendőr a bíróságon elmondta: már tudják, merre lehet a holttest.

Meggyőződésünk, hogy 30 méterre leszűkítettük a területet, ahol a Dunába kerülhetett Fanni. Ha súly nélkül került a vízbe, és nem szakadt le időközben a test nagy része, vagy nem ütközött hajócsavarba, akkor van némi esély rá, hogy valaha előkerül.

Az amerikai szakembereknek köszönhetően cellainformációk és egyéb informatikai adatok alapján nagyjából ötméteres pontossággal tudták meghatározni, hogy B. László Szalkszentmárton kompkikötőjétől nem messze, egy stégről dobhatta a vízbe. Mivel a holttestet az elmúlt három évben nem találták a magyar hatóságok a vízben, így a Duna vonalán felkerestek minden érintett országot a Fekete-tengerig, hogy ha valaha előbukkannak a maradványok, akkor szakértőikkel azonnal DNS-tesztet végeztethessenek el.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ukrajna halálos fegyvert vetett be, kitörhet a világháború

origo.hu

Elképesztő fotók kerültek elő Szandi múltjából

borsonline.hu

Egy újabb álompárnak vége: a műsorvezető bejelentette, külön utakon folytatják párjával

ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

magyarnemzet.hu

Elúszhatott a bajnoki cím, de Klopp már más miatt aggódik

origo.hu

Marics Peti félmilliót bukott egyetlen este

mindmegette.hu

Puha, édes tészta, különleges formában: így készül a budai kuglóf

ripost.hu

Sztárok bulizás közben - Galéria

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FÜLES

Aggódnak a rajongók, eltűnt Vámos Erika

FÜLES

Megható vallomást tett gyermeke édesanyjáról Curtis

FÜLES

Fekete bombázóval az oldalán látták Schmuck Andort

FÜLES

Hihetetlen, így reagált a delfin, amikor Kozso dalra fakadt

FÜLES

Ebbe belepirulsz, így adta át magát az élvezetnek Fésűs Nelly lánya

FÜLES

Megfagyott a levegő a koncerten, holtan esett össze az énekesnő

FÜLES

Fontos bejelentést tett Csuti, fotóval mutatta meg

FÜLES

"A lényeg az: Győzike mindig van, volt, lesz" - Kiderült, mi várható az új Győzike show-ban