2 éve

Berki Krisztián megszólalt a büntetőfékezéses ügyében: Furcsa számomra, hogy...

Elismerte Berki Krisztián, róla van szó abban a balesetben, amelyben egy autóst büntetőfékezéssel vádolnak. Túlzásnak tartja az ügyészség többek között börtönbüntetésre tett indítványát, mert állítja, nem ő volt a vétkes az ütközésben.

Az ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette, és jelentős, illetve nagyobb kárt okozó rongálás bűntette miatti vádiratában a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetésre, közügyektől, valamint járművezetéstől eltiltásra tett indítványt – áll a Magyarország Ügyészsége Facebook-oldalán közzétett videó mellett, amelyben szabálytalan és indokolatlan fékezéssel egy utasokat szállító autóbuszt kényszerített vészfékezésre egy férfi, a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség vádirata szerint. Mindez három évvel ezelőtt, 2018. március 17-én történ egy III. kerületi utcában.

Berki nem érti, miért vettek elő most egy három évvel ezelőtti ügyet (Fotó: Ripost)

Sokmilliós kár

Az autóbusz vezetője vészfékezéssel sem tudta elkerülni az ütközést. A busz utasai közül többen az ülésből előre lendültek, kiestek, a kapaszkodó rúdba ütötték magukat. Személyi sérülés nem történt. A buszban 2,5 millió, a kocsiban mintegy 14 millió forintos kár keletkezett. A médiában Berki Krisztián neve merült fel az ügy kapcsán. A Borsnak a híresség ügyvédje, Szilágyi Roland elmondta, nem tud a vádemelésről.

„Meglepve tapasztaltam, hogy a médiából kell megtudnom, ügyfelem, Berki Krisztián ellen „elviekben” vádat emeltek. Az ügyészség azonban egyetlen médiumnak sem erősítette meg ezt az információt. Amennyiben mégis igaz, különösnek találom, hogy egy büntetőügyben, amelyet a nyomozóhatóság már egyszer megszüntetett, később börtönbüntetést kérjenek egy olyan személyre, akivel szemben ezt az eljárást már megszüntették. Akkor tudok erről bővebben beszélni, ha a nyomozati iratokat, vagy a tényleges vádiratot megismertem” – mondta az ügyvéd.

„Ez egy lezárt ügy”

Az ügyben Berki Krisztián is megszólalt.

„Nem értem, hogy ez a baleset miért került újra napvilágra. Túlzásnak tartom az indítványt is. Ez egy lezárult ügy, furcsa számomra, hogy a történtek után három évvel az ügyészség Facebook-oldalán tűnt fel az a videó, amelyben rögzítették a történteket. Velem szeretnék hirdetni az oldalukat?” – kezdte a napilapnak az influenszer, majd részletesen elmesélte, szerinte hogyan történt a baleset.

„Ahogy a buszt megelőztem, jobbra indexeltem, mert a Village Parkba akartam bekanyarodni. Elgondolkodtató számomra, a buszos miért próbálta megakadályozni, hogy elé kerüljek? A sofőr állítása szerint vészfékezett, de akkor miért nem tudott megállni úgy, hogy 70–90 méterre haladtam előtte? Hol van a szakértői vizsgálat, ami őt igazolja? Nincs, hiszen fékezés nélkül jött belém” – mondta Berki, aki szerint megelőzhető lett volna a baleset.

A busz belső kamerája azt rögzítette, hogy a fékezéstől néhány utas kiesett az üléséből. Szerencsére senki sem sérült meg komolyabban (Fotó: Bors)

Nem haragszik senkire

„A buszos hanyagsága miatt történt minden” – folytatta Berki. „A feleségem is nagyon megijedt, szinte sokkot kapott mellettem. De nem haragszom már senkire, hiszen tudom, egy olyan ügyet vettek elő újra, amit már levizsgáltak. Ez közúti baleset volt, amiben azért engem – akinek 84 ezer eurós kára keletkezett – akarnak hibásnak kihozni, mert Karácsony Gergelyék (itt Budapest főpolgármesterére gondolhatott – a szerk.) a csőd szélén állnak, és ahelyett, hogy kérnének tőlem pénzt, bevádolnak” – mondta teljes higgadtsággal Krisztán, akinek felesége, Mazsi sem hagyta szó nélkül a történteket.

Mazsi: Soha nem sodort volna veszélybe „Számomra a legmegdöbbentőbb az, hogy éppen most akarják eltiltani Krisztiánt a közügyektől, amikor politikai karriert épít... A videón látszik, hogy dudál a buszra, ugyanis annak sofőrje szándékosan nem engedte, hogy megelőzzük. Ott voltam a férjem mellett az autóban, soha nem tett volna ki engem olyan veszélynek, hogy maradandó sérülést szerezzek amiatt, mert büntetőfékezik egy busz előtt” – nyilatkozta Mazsi.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Döntött a történelmi Nagy-Magyarország jelképről az UEFA

origo.hu

Különös dologra vállalkozott a TV2 következő Nagy Ője

borsonline.hu

Félti kislányukat az előítéletektől Körtvélyessy Kinga

mandiner.hu

Magyarország akarata ellenére ül össze a NATO-Ukrajna bizottság

ripost.hu

Halálos baleset: frontálisan ütközött a motoros egy autóval

hirtv.hu

Februárban Kijevben jártak az EU vezetői

origo.hu

Még több pénzhez akar jutni képeivel Molnár Anikó

astronet.hu

Analízisparalízis – a túlgondolkodás és döntésképtelenség kártékony hatásai

ripost.hu

"Azt mondta, minden rendben lesz, három nappal később meggyilkolták" - megtörten nyilatkozott a vízbe fojtott Csaba testvére

origo.hu

Ingyenes programdömping a Pesti Vigadóban(x)

life.hu

Sztárok, akik depresszióval küzdöttek(x)

ripost.hu

„Akkor gyere!” - brutális verekedés tört ki egy tatabányai benzinkúton

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FÜLES

Megszólalt a zenésztárs, kitálalt L.L. Junior terveiről

FÜLES

Vigyázzon mindenki! Csalók élnek vissza Szinetár Dóra nevével

FÜLES

Nem így tervezték: Fény derült Kulcsár Edina titkára

FÜLES

"Nagyon szeretjük egymást!" – Ilyen Gáspár Győző és Berki Mazsi kapcsolata

FÜLES

Erre senki sem számított: válik Kollányi Zsuzsi

FÜLES

Jákob Zoltán világhírű énekesnővel készíttette el a körmös himnuszt - Videó

FÜLES

Drámai bejelentés: 14 év után válik Peller Anna és Lukács Miklós

FÜLES

Orosz Barbi titokban mondta ki a boldogító igent: elárulta, miért várt eddig