1 éve

Koronavírusos lett Galambos Lajcsi, nem tudott megjelenni a bíróságon!

Elkapta a koronavírust Galambos Lajos! A trombitaművész nem tudott személyesen megjelenni a hétfői tárgyalásán, csupán az ügyvédjén keresztül üzente meg, hogy vasárnap délután pozitív lett a tesztje.

Koronavírussal fertőződött meg Galambos Lajos, ezért nem tudott részt venni a bírósági ügyének hétfői tárgyalásán. A trombitaművészt harminc millió forintos közüzemi csalással és vesztegetéssel vádolják, az ügye 2015 óta húzódik.

Nem ez volt az első alkalom, hogy a Budaörsi Járásbíróságon nem mennek zökkenőmentesen az események.

2019-ben Lajcsi összeesett a bíróság mellékhelyiségében, ezért mentőautóval rögtön kórházba szállították. 2020-ban pedig a koronavírus már egyszer okozott aggodalmat a családjában.

Fotó: Markovics Gábor

Tavaly szeptemberben Lajcsi legkisebb fia, Istvánka kapta el a betegséget. A tizenkilenc éves fiú nagyon óvatos volt, még egyetemi buliban sem járt, csak az évnyitón, de mégis beteg lett. Jóllehet, a fiú a szüleivel él, de egy saját lakrészben, és bár a betegség idejére teljesen elkülönítette magát a szüleitől, Lajcsi és a felesége, Boglárka is önkéntes karanténba vonultak öt napra, a saját és mások védelmében.

Ekkor elnapolták a tárgyalást, mivel a vádlottak körében felmerült a Covid–19-érintettség, októberben pedig folytatódott a dráma. Lajcsi kiborult a bíróságon, miután kiderült, hogy egy nappal korábban egy igazoltan koronavírussal fertőzött személy ült órákon át a tárgyalóban, ahol ők is tartózkodtak. A férfit ugyan a biztonsági őrök nem akarták beengedni, de mivel ő az ügy harmadrendű vádlottja, a bíró saját hatáskörben behívta a terembe.

Lajcsi dühét akkor az okozta, hogy ott tartózkodott a felesége, Galambos Bolgárka is, aki évek óta küzd krónikus tüdőbetegséggel, vagyis rá nézve fokozott veszélyt jelenthet, ha megfertőződik a koronavírussal.

Most a trombitaművészt is elérte a betegség.

„A gyorstesztem lett pozitív, 38.2 a lázam és zsibbadnak a végtagjaim. Budapesten vagyok, elkülönítettem magam, ha kiderül, hogy valóban elkaptam a vírust, ott fogok gyógyulni, ahol korábban a fiam is” – mondta a Ripost-nak Lajcsi.

Közel hat éve nem lehet igazán szabad A zenészre és feleségére 2015 szeptemberében törték rá kommandósok az ajtót egy hajnalon. A házaspárt őrizetbe vették, a hivatalos szervek álláspontja szerint ugyanis a mocsai lakóháza és a tatai apartmanparkja esetében 10 és 5 évig a mérőórák megkerülésével használta az áramot, a vizet és a gázt, míg a szolgáltatók felé csak a mérőórákon jelzett minimális fogyasztást fizette. Lajcsit végül négy hónappal később, 2016 januárjában engedték ki a letartóztatásból, bírósági ügye azóta húzódik.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!