Létrehozva: 2020.01.11.

Elkezdődtek a találgatások: Vajon ki veszi át Gesztesi Károly szerepeit?

Kevesebb, mint egy hónapja maradt a felkészülésre annak a színésznek, aki átveszi Gesztesi Károly színházi szerepeit. A Bánfalvy Stúdió társulata ugyanis megtartja a közelgő előadásait, amelyben a tragikus hirtelenséggel elhunyt színészlegenda főszerepet játszott.

Családapa, tanár, szinkronszínész, és nem utolsó sorban legendás előadóművész volt Gesztesi Károly. A színészlegenda könnyűszerrel játszotta el a legdrámaibb szerepeket, de otthonosan mozgott a vígjátékok világában is. Tragikus halála előtt is éppen egy előadásra igyekezett Szegedre, ahol szokás szerint telt ház várta, hogy színpadra lépjen, sajnos mindhiába...

Gesztesinek körülbelül 25 előadása volt havonta, a Bánfalvy Stúdió szinte minden darabjában játszott, ráadásul háromban főszerepet. Karcsi annyira imádta a munkáját, hogy beugrója sem volt, minden előadáson ő vett részt. A társulat ezért most különösen nehéz helyzetbe került, hiszen amellett, hogy elveszítették a kollégájukat, és egyben a barátjukat, találniuk kell egy színészt, aki átveszi Gesztesi szerepeit, és kevesebb, mint egy hónap alatt felkészül az előadásra.

Fotó: Keller Mátyás / Ripost

A Ripost megtudta, a Bánfalvy Stúdió következő műsora február 8-án, Ajkán lesz, ahol kétszer is bemutatják a Páratlan Páros című darabot, amelyben Gesztesi játszotta a főszerepet. Ezzel kapcsolatban megkerestük az ajkai Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központot, akik arról tájékoztattak, hogy az előadás biztosan meg lesz tartva, azonban arról nincs információjuk, ki lép színpadra a színész helyett.

„Nem tudunk információval szolgálni arról, hogy ki fogja átvenni Gesztesi Károly szerepét. Az igazgatónk kereste ezzel kapcsolatban a produkciós irodát, de nem kaptunk választ. Az azonban biztos, hogy február 8-án mindkét előadás meg lesz tartva!” – válaszolta a megkeresésünkre a központ egyik munkatársa. Bánfalvy Ágnes, a Bánfalvy Stúdió vezetője korábban úgy nyilatkozott: biztosan nem szűnik meg a társulat, folyamatosan tanácskoznak a jövőről, és arról, vajon ki veheti át Gesztesi helyét.

„Nem fogunk megszűnni, meggyőződésem, hogy ezt Karcsi sem szeretné, hiszen rengeteg munkája volt benne. Biztosan mondhatom, folytatni fogjuk, hiszen meghirdettük az előadásokat, de egyelőre teljes lebénulás van, mivel a férjem szombaton még a baleset előtt 10 perccel is beszélt vele. Nem tudjuk felfogni a történteket, folyamatosan tanácskozunk” – fogalmazott korábban Bánfalvy.

Fotó: Frizbi / TV2

A legnagyobb esély talán arra van, hogy ismét a legidősebb fia, Máté lép édesapja helyére. A 29 éves művész ugyanis egyszer már bizonyított, hogy megállja a helyét, hiszen 2015-ben a Karinthy színház Csalogány család című darabjában remekelt apja szerepében. Máté akkor is főszerepet vállalt el, így talán most is ő lehet a társulat megmentője. Egy azonban biztos, bárki is kapja meg a színészlegenda szerepét, nagyon nehéz dolga lesz, hiszen egy hatalmas űrt kell kitöltenie.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megdöbbentő, új képeken a Melrose Place sorozat egykor gyönyörű színésznői

origo.hu

Váratlan hír érkezett Putyinról

borsonline.hu

Bővült a család: Az örökbefogadás mellett döntött a TV2 sztárpárja

metropol.hu

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Kiszivárgott Klopp titkos terve

magyarnemzet.hu

Mike Tyson félmeztelenül bunyózott a nyílt utcán + videó

origo.hu

Szilikon melleivel és millióival dicsekszik Molnár Anikó

travelo.hu

Ez a 10 legszebb tóparti üdülőhely Európában

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: ha ezt hibátlanul kitöltöd, az emberek 1 százalékához tartozol

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FÜLES

Aggódnak a rajongók, eltűnt Vámos Erika

FÜLES

Megható vallomást tett gyermeke édesanyjáról Curtis

FÜLES

Fekete bombázóval az oldalán látták Schmuck Andort

FÜLES

Hihetetlen, így reagált a delfin, amikor Kozso dalra fakadt

FÜLES

Elképesztő örömhírt jelentett be Szabó Zsófi

FÜLES

Örülhetnek a rajongók: friss fotó jelent meg a szülinapos Lajos hercegről

FÜLES

Kiderültek a részletek: ilyen szülést tervez Kulcsár Edina és G.w.M

FÜLES

"Belehalnék, ha Rózsa elhagyna egy másik férfiért" - ez a zaklató magyar színész könnyes vallomása feleségéhez