3 éve

Súlyos döntést hozott Pécsi Ildikó, besokallt az unokája miatt

A Kossuth-díjas színésznõ elszánta magát, miután unokája jelentõs anyagi kárt is okozott neki.

Bár Pécsi Ildikónak nincs kulcsa a saját lakásához, mégis nagy a jövés-menés az elegáns budai ingatlanban.A Kossuth-díjas színésznő azonban elszánta magát: bérbe adja a lakást, amelyben jelenleg kilakoltatott unokája él, mivel az a rendőrség jelenlétében, egy lakatos által felszerelt zárat cserélt le, majd visszaköltözött - írja a Blikk. Hiába a bírósági végzés, hogy nincs joga ott lakni, birtokvédelmet kért, mert nem volt hajlandó elhagyni a nagymamája lakását, ahol felnőtt. 

"A kerületi jegyző a becsatolt jogerős ítélet és a kilakoltatás dokumentumai alapján, ahogy várható is volt, elutasította az unoka birtokvédelmi kérvényét. Jól is néznénk ki, ha az önkényes lakásfoglalók kapnának jogvédelmet a jogos tulajdonossal szemben. Önkényes lakásfoglalásával ügyfelem unokája hosszú ideje jelentős anyagi kárt is okozott a művésznőnek. Mindezek ellenére Pécsi Ildikó nem tud bejutni a saját lakásába, mivel kicserélték a zárat. Ügyfelem magánlaksértés miatt tett feljelentése él, azt nem vonta vissza" – mondta a művésznő jogi képviselője, dr. Magyar György. 

Pécsi fia, Csaba és egykori menye, Pártos Csilla jelenleg is perben áll a ház miatt, azon vitatkoznak, a volt feleségnek jár-e pénz a házasságuk alatt történt állítólagos kiadásai után. A bíróság elrendelésére a múlt héten szakértők tartottak szemlét a lakásban, és ugyan a színésznőnek nincs kulcsa az ingatlanhoz, a szakemberek mégis bejutottak.

"Ügyfelem tulajdonát valaki használja, ajtót nyitnak, pedig erre pedig senki másnak nem lenne jogalapja, csakis Pécsi Ildikónak, aki szeretné végre hasznosítani saját lakását" – árulta el az ügyvéd.

A nagybeteg férje, Szűcs Lajos olimpiai bajnok labdarúgó gyógyulására koncentráló Pécsi pedig azt tervezi, kiadja a lakást. Az elegáns budai negyed kertes sorházai között álló, háromszintes ingatlanát piaci értéken akár havi 300 ezer forintért is bérbe adhatja. Ráadásul ha a bérlő megérkezik, a jogtalanul ott lakó unokának mennie kell. 

"Nem tudom, hogy Csabi ott lakik-e vagy sem, azt akarom, legyen vége ennek az egésznek! Ha végre visszakapjuk a lakást, kiadjuk bérlőknek, akik boldogan élhetnek ott" – fogalmazott egyértelműen Pécsi Ildikó, akinek hosszú távú tervei is vannak a lakással, amelyet a fia új kapcsolatából született másfél éves gyermeknek szán.

"Lehet, hogy idővel eladjuk a házat, de arra is gondoltunk, a pici unokánknak jó lenne, hogy ott kezdje el a felnőttéletét. Most azonban csak az előttünk álló akadályokra figyelünk, azokat szeretnénk átvészelni. Jó lenne még néhány szép évet együtt tölteni az édes, jó Lajosommal..."

Pécsi Ildikó már nehezen mozog, ráadásul nagy odaadással ápolja a férjét, Szűcs Lajost, így csak a megbízottja néz rá időnként a budai lakásra. Zoltán azonban hiába próbált hetekkel ezelőtt, a kilakoltatáskor felszerelt új zár kulcsával bejutni a lakásba, hogy fotókat készítsen a bérbeadáshoz, valaki másik zárat szereltetett fel. Döbbenten látta a terasz ablakán keresztül, hogy a korábban kilakoltatott egyetemista fiú ismét ott lakik. Akkor megint felszerelt egy új zárat, ám azt a fiatalember később ismét lecserélte.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!