3 éve

Fordulat Kökény Attila vesztegetési ügyében, nagy bajba került a sztár

Foghatja a fejét a Megasztár egykori ezüstérmese. Könnyen lehet, hogy nem ússza meg pénzbüntetéssel a reptéri ügyét...

Nem lélegezhet fel Kökény Attila! Az énekest április 5-én ítélték el hivatali vesztegetés miatt, egymillió forintos pénzbüntetést kapott. Bár a zenész nem érezte magát bűnösnek, beletörődött az ítéletbe.

Ám könnyen lehet, hogy Kökény nem ússza meg pénzbírsággal. A Központi Nyomozó Főügyészség Közleménye szerint ugyanis a vádhatóság nem elégedett a bíróság ítéletével, számos vádlott esetében súlyosbításért fellebbeztek a reptéri vesztegetési ügyben – írta meg a Blikk.

 

Kökény akár felfüggesztett börtönbüntetést is kaphat!

A kötelességszegéssel, üzletszerűen és bűnszövetségben elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt hozott ítélet ellen a Központi Nyomozó Főügyészség már a tárgyaláson négy vádlott esetében jelentett be fellebbezést.

A Budapest Környéki Törvényszék a 2019. április 5. napján kihirdetett ítéletével a váddal egyezően állapította meg mind a tizenhárom vádlott bűnösségét, azonban a büntetés kiszabásánál hat vádlott esetében az ügyészi indítványhoz képest lényegesen enyhébb büntetéseket szabott ki, ezért a vádképviseletet ellátó ügyész a végrehajtandó szabadságvesztésre ítélt négy volt pénzügyőr vádlott esetében már a tárgyaláson fellebbezést jelentett be hosszabb tartamú szabadságvesztés és magasabb összegű pénzbüntetés kiszabása érdekében.

Emellett, két személy, köztük egy, a médiából ismert zenész terhére a jogorvoslati nyilatkozatra fenntartott három munkanapon belül a kiszabott pénzbüntetés mellett felfüggesztett szabadságvesztés kiszabásáért fellebbeztek – írja a zenész neve említését mellőzve a vádhatóság.

A többi vádlott esetében az ítéletet az ügyészség tudomásul vette.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!