3 éve

Döbbenetes fordulat, ezt mondja Pártos Csilla Pécsi Ildikóról

Váratlan döntéssel zárult a szövevényes családi viszály.

Pártos Csilla békül exanyósával, Pécsi Ildikóval! Mi sem lehet ennek komolyabb jele, mint hogy tegnap Csilla a színésznő unokája nevében indított rokontartási pertől közel négy év után elállt. Így legalább egy per véget ért az óbudai bíróságon a szövevényes családi viszályban.

"Az édesanya a fia képviseletében indított rokontartási pert Pécsi Ildikóval szemben azért, mert a színésznő fia nem fizette meg neki maradéktalanul a gyermektartást" – mondta a Blikknek a beperelt művésznő ügyvédje, dr. Magyar György.

A tárgyaláson megjelent alperes Pécsi Ildikót is meglepte, hogy volt menye és ügyvéd kedvese bejelentették, elállnak korábbi anyagi igényüktől, nem tartanak igényt sem visszamenőlegesen, sem a jövőben a havi 115 ezer forintos rokontartásra. Több mint 4 millió forintról mondott le az egykori tévés és jógaoktató, akinek a fia évekig nem tartotta a kapcsolatot nagyszüleivel, de a nagymamától követeltek pénzt a perben.

"A zárt tárgyalásokon zajló eseményekről nem nyilatkozhatok, de végig alaptalannak tartottuk a követelést, ugyanis a 21 éves unoka nem szorul arra, hogy a nagymamája tartsa el, ez a szülők kötelessége. Az elálláshoz a művésznőnek is hozzá kellett járulnia, különben ítéletet hoztak volna, ami tetemes perköltséget jelent a vesztes félnek. Pécsi Ildikó – gesztust gyakorolva – elfogadta volt menye visszakozását, csupán a per kapcsán keletkezett, jelképes útiköltségének a megtérítését kérte" – tette hozzá a színésznő ügyvédje.

Pártos Csilla azt is elárulta, miért döntött így: "Amikor egyedül maradtam a kiskorú, csupán tizenöt éves gyerekkel, nem volt lehetőségem miből fedezni az ellátását, kénytelen voltam perre menni. Sosem akartam nyerészkedni, ám most, hogy a párom támogat lelkileg, és az életkörülményeim is megváltoztak, meghoztam a döntést, hiszen a családi béke minden pénznél többet ér. Mindig is szerettem őket, most is így érzek az apósom és az anyósom iránt. Akartam Ildikóval négyszemközt is beszélgetni, érdeklődni a hogylétük felől, de ahogy korábbi telefonhívásaimra sem válaszolt, most sem volt erre nyitott. A köszönésemre azt válaszolta, a viszontlátásra. Noha nagyon fájt, de tudomásul vettem."

A Pártos Csillát képviselő dr. Kocsis Dániel elmondta, mivel Pécsi Ildikó fiának nemrégiben gyermeke született, a nekik ítélt tartásdíj mértékét a bíróság alacsonyabb összegben határozta meg. Ezt az apa néhány ezer forint híján teljesíti, így a nagymamát nem kívánták a csekély különbözettel terhelni, különösen a per hossza miatt.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!