3 éve

Nem áll le: fogyást ígér karkötőivel a kamuklinikát működtető RTL-sztár

Több százezerért ígér fogyást a kamuklinikát üzemeltetõ Koholák Alexa.

Mint ahogyan arról a %Ripost% elsőként beszámolt, Koholák Alexa és férje, Balázs, a magukat spirituális tanítónak nevező házaspár egészséget, szerelmet, boldogságot és jó anyagi létet ígérő karkötőket árulnak az interneten. Kollek­ciójukat most egy fogyást elősegítő ékszerrel is bővítették.

Ez utóbbi keltette fel a Bors olvasójának a figyelmét is, ezért felhívta a megadott elérhetőséget. A hallottak nagyon felháborították.

„Néhány nappal ezelőtt ke­restem fel az interneten Alexáék központját, és a fogyást elősegítő karkötő után érdeklődtem. Alighogy elküldtem az üzenetet, Alexa máris készségesen válaszolt a levelemre, amiben arról próbált meggyőzni, hogy vegyek részt egy konzultáción. Szerinte ugyanis minden probléma lelki erede­tű, és első körben erre kellene megoldást találnunk. Ezután jöhet a fogyást elősegítő karkö­tő, ami 35-400 ezer forintba is kerülhet, attól függően, hogy milyen programot kérek az ékszerre. Bár azt nem mondta el, hogy pontosan hogyan is működik, és mitől fogok fogyni, mégis nagyon meggyőzően próbált rávenni arra, hogy „csatlakozzam” hozzájuk, és vásároljak tőlük. Mondanom sem kell, ez az összeg eléggé kiverte nálam a biztosítékot" – számolt be a Bors olvasója.

A lap is kereste Alexát, hogy válaszoljon a kérdéseikre, de nem érték el. Időközben viszont a spirituális központ oldalán megosztották, hogy 845 ember vette már igénybe a beavatott karkötőt. Tehát, ha csak 35 ezerrel szorozzuk be ezt a számot, akkor minimum 29 millió 575 ezer forintot keresett.

Dr. Kóczán István belgyógyász szerint nincs az a karkötő, amivel megszabadulhatnánk a súlyfeleslegünktől. Azt tanácsolja, hogy sportoljunk, táplálkozzunk egészségesen, és ne dőljünk be mindenféle átverésnek.

„Szigorú jogszabályokkal kellene az ilyen, minden orvosi alapot nélkülöző hirdetéseket korlátozni.

Egyre több marhaságot találnak ki az emberek, hogy pénzt csaljanak ki a társaiktól, de ne higgyünk a szép szavaknak, inkább mozogjunk és fi­gyeljünk oda a táplálkozásra!

– ajánlja az orvos.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!