Létrehozva: 2019.01.19.

Jogerős, másfél év börtönre ítélték a Happy Gang verekedő sztárját

Az énekes még 2016 nyarán ütött arcon egy férfit egy csepeli kocsmában, méghozzá egy söröskorsóval. Bár a férfi azóta elhunyt, az eljárást nem szüntették meg.

Döntött a bíróság a Happy Gang agresszív frontemberének régóta húzódó ügyében! Móré Andrást, művésznevén Vitamint 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélték, miután 2016 nyarán söröskorsóval arcon ütött egy férfit egy csepeli sörözőben. Bár az áldozat azóta elhunyt, az eljárást nem szüntették meg, tavaly szeptemberben pedig megszületett a jogerős ítélet!

Foghatja a fejét Vitamin, a 90-es évek kultikus fiúcsapatának szebb napokat látott énekese, akinek csepeli balhéjától hónapokig volt hangos a sajtó. Ahogy a %RIPOST% arról korábban beszámolt, Móré András 2016 nyarán egy XXI. kerületi kocsmában szóváltásba keveredett egy Viktor nevű férfivel, majd se szó, se beszéd felpattant, és leütötte egy söröskorsóval. A lakatosként dolgozó áldozat súlyos sérülést szenvedett, a fél arca lebénult, így sokáig az is kérdéses volt, hogy vissza tud-e menni dolgozni.

"Balhés gyerek volt ez korábban is, de ilyen durva dolgot még sosem tett. Nem hiába van kitiltva már minden környékbeli kocsmából” - mondta akkor lapunknak egy szemtanú, aki szintén a kerthelyiségben iszogatott, és csupán 1 méterre ült az énekestől.

Furcsa magyarázatot adott tettére

Vitamin a botrány után elképesztő teóriával próbálta tisztára mosni magát. Kiderült, teljesen máshogy emlékszik a sztorira, mint a sértett, vagy akár a szemtanúk.

"Meccset néztem, miközben Viktor hangosan hallgatott zenét a telefonján és beszélgetni akart velem, de mondtam neki, hogy én másfajta zenét kedvelek. Egyszer csak elkezdett beszólogatni, hogy: bámuld tovább a tévét, veled nem lehet beszélgetni. Mondtam neki, hogy figyelj, ember, velem lehet beszélgetni. Ott kezdődött az egész. Zokon vette a megszólítást. Arra a következtetésre jutott, hogy ha ő ember, akkor én állat. Elszámoltam tízig. Ugyan kezdtem ideges lenni, de egy ilyenből még nem csinálok ügyet" - mondta akkor. Azt ugyan beismerte, hogy ütött, de azt valamiért elfelejtette, hogy a kezében volt a korsó.

Felfüggesztett börtönbüntetés, jelentős pénzbírság

Az ügy sokáig húzódott. Miután a sértett feljelentést tett, arról is suttogtak, hogy a retró sztár akár 15 évet is kaphat, ha a bíró emberölési kísérletként kezeli a dolgot. A %RIPOST% azonban megtudta, hogy végül súlyos testi sértésként tárgyalták az ügyet, 2018 szeptemberében pedig végre megszületett a jogerős ítélet.

"A vádlottat a Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság 2018 szeptemberében – jogerősen – maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés bűntette miatt 1 év 6 hónap börtönbüntetésre és 150.000 forint pénzbüntetésre ítélte, a szabadságvesztés végrehajtását a bíróság 2 év próbaidőre felfüggesztette" - tájékoztatta lapunkat dr. Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

A sértett már nem érhette meg az eljárás végét

Viktor hiába tett feljelentést a verekedő énekes ellen, már sosem tudja meg, hogy döntött a bíróság. 2017 nyarán ugyanis váratlanul kórházba került, az orvosszakértői vizsgálatra sem tudott elmenni, hogy megállapítsák, mennyire maradandóak a sérülései. A férfi nagyon beteg lett, szervezetét a gyilkos kór, a rák támadta meg. Annyira legyengült, hogy a megkezdett sugárkezelést sem tudták folytatni, és hiába próbálkoztak kemoterápiával, a férfi 2017 júniusában elhunyt. Vitamin persze azonnal részvétet nyilvánított, de pontosan tudta: az ügy megy tovább, ő pedig megkapja a büntetést, ami jár.

Természetesen megkerestük az énekest is, hogy reagáljon az ítélet hírére, ám ő nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

Hogy a börtön mellett milyen büntetés vár még a zenészre, az kiderül a %RIPOST% szombati lapszámából.

 

 

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

épül a real madrid harmadik galaktikus sztárcsapata

origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

borsonline.hu

Közös fotóval jelentette be Krausz Gábor és Mikes Anna: vége

hirtv.hu

Varga Judit interjúja után feljelentést tettek

ripost.hu

Ezzel vége, 4 csillagjegynek szünetre van szüksége, de azonnal!

hirtv.hu

A Frizbi interjú után Magyar Péter bejegyzést tett közzé + videó

origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

travelo.hu

Két újabb szörnyű buszbaleset történt

ripost.hu

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Ennek az öt csillagjegynek hatalmas mázlija lesz húsvétkor

ripost.hu

Minden kérdésre választ adott a palota: így van jelenleg a rákkezelés alatt álló Katalin

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FÜLES

Külföldön folytathatja a Fekete Vonat sztárja

FÜLES

Friss hírek érkeztek a börtönben lévő Papaszitáról!

FÜLES

Aurelio visszament az exéhez? Kiderült az igazság!

FÜLES

Kulcsár Edina közel 700 ezerért kapott ékszereket a férjétől

FÜLES

Megtörte a csendet Kamilla királyné: ezt árulta el a rákbeteg Katalinnal kapcsolatban

FÜLES

„Mi bajotok van?” — MC Hawer kiakadt a Házasság első látásra bombázóira

FÜLES

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

FÜLES

Minden kérdésre választ adott a palota: így van jelenleg a rákkezelés alatt álló Katalin